Rumunski reprezentativac razgovarao sa Zmajem: Šta mu je naš fudbaler otkrio?
Foto: Screenshot

Burca na press konferenciji

Rumunski reprezentativac razgovarao sa Zmajem: Šta mu je naš fudbaler otkrio?

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra završava nastup u grupi 3 B divizije Lige nacija.

Zmajevi su odradili sjajan posao i već prije dva dana, kolo prije kraja, obezbijedili prvo mjesto u grupi koje donosi mnoge dobre stvari: igranje A divizije Lige nacija, drugi šešir u žrijebu kvalifikacija za EURO, te siguran baraž za to takmičenje.

Naš sutrašnji rival će biti ekipa Rumunije. Rumuni na posljednjem mjestu imaju četiri boda, bod manje od Finske, pa im protiv Zmajeva treba pobjeda uz remi ili pobjedu Crne Gore. Također, odgovara im i remi protiv nas, pod uslovom da Crnogorci u Podgorici savladaju Fince.

# ODIGRANO MEČEVA TIM BODOVI
1. 5 BiH 11
2. 5 Crna Gora 7
3. 5 Finska 5
4. 5 Rumunija 4

Dakle, sigurno je da će oni biti pod mnogo većim pritiskom nego naša selekcija u sutrašnjem meču u Bukureštu, koji je najavio i reprezentativac Rumunije i fudbaler Cluja, Andrei Burca. On je otkrio da je razgovarao i sa svojim bivšim saigračem iz rumunske ekipe, a našim Zmajevim, Mateom Sušićem.

"Mislim da smo odigrali dobru utakmicu protiv Finske. S moje tačke gledišta, ostvarili smo ciljeve koje smo pripremili. Uvijek smo imali dobre startove posljednjih godina, a onda smo posustali. 

Igramo protiv najbolje momčadi u skupini. Čak sam razgovarao i sa svojim bivšim saigračem Mateom Sušićem i on je rekao da su sretni što su se kvalifikovali i da će igrati bez pritiska. Čestitamo im na osvojenoj grupi, ali mi sutra moramo dokazati da možemo i protiv najjačeg protivnika.

Znam šta znači pobijediti i dokazati da si najbolji. Oni više nemaju pritisak, nego je veliki pritisak za nas, jer to moramo dokazati. Nikada nije teško biti reprezentativac. Predstavljate državu i nosite najvažniji dres u svojoj karijeri.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Drago mi je da sam s Finskom pokazao što sam pripremio. Talent je tu, nedostaje nam hrabrosti. Džeko je veliki igrač. Sušić mi je rekao da on kod njih važi kao gospodin Hagi kod nas. Težak je to protivnik, ali s njim se moramo suočiti kroz jedinstvo ekipe", između ostalog je rekao Burca.

Bez obzira na sve, nadamo se da će naša reprezentacija sutra iskorisitit svoj dobar, a loš momentum Rumuna i nastaviti ovaj dobar niz nepobjedivosti koji traje od marta, odnosno šest utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi