Rumuni objavili spisak za duele s Finskom i BiH, ali nadamo se da ćemo tamo samo "na izlet"
Foto: T. Hebib

Tu je i jedno iznenađenje

Rumuni objavili spisak za duele s Finskom i BiH, ali nadamo se da ćemo tamo samo "na izlet"

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine koncem septembra završava nastup u Ligi nacija.

Naši Zmajevi su u junu u prve četiri utakmice skupili osam bodova i u narednom meču, 23. septembra, kada čekamo Crnu Goru na Bilinom polju, a ako pobijedimo osigurat ćemo prvo mjesto, plasman u A diviziju i baraž za EURO 2024. godine.

Tri dana nakon utakmice s Crnom Gorom čeka nas gostovanje u Bukureštu kod Rumunije i, s obzirom na to što smo prethodno napisali, nadamo se da ćemo tamo igrati jednu rezultatski nevažnu utakmicu i bez pritiska.

Podsjetimo, Rumune smo u Zenici pobijedili s 1:0 golom Smaila Prevljaka, a nadamo se da ćemo tri boda u našu zemlju donijeti i iz Bukurešta. 

Selektor Rumunije, Edi Iordanescu, danas je objavio preliminarni spisak rumunskih reprezentativaca iz inostranih liga, a rumunske medije iznenadilo je što na spisku nema Alexandrua Maxima, fudbalera Gaziantepa, koji je spominjao mogući oproštaj od reprezentacije, ali službene potvrde nije bilo.

Spisak Rumunije za septembarski ciklus Lige nacija:

Golmani: Florin Nita (Sparta Prag), Valentin Cojocaru (OH Leuven), Ionut Radu (Cremonese);

Odbrana: Andrei Ratiu (Huesca), Vlad Chiriches (Cremonese), Adrian Rus (Pisa), Ionut Nedelcearu (Palermo), Virgil Ghita (Krakow), Bogdan Tiru (Jagiellonia), Alexandru Pașcanu (Ponferradina), Cristian Ganea (Panathinaikos);

Vezni red: Marius Marin (Pisa), Razvan Marin (Empoli), Alexandru Cicaldau (Al-Ittihad Kalba), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns), Daniel Boloca (Frosinone), Olimpiu Moruțan (Pisa), Marius Corbu (Puskas Akademia), Dennis Man (Parma), Deian Sorescu (Rakow), Valentin Mihalia (Parma), Rares Ilie (Nice), Valentin Gheorghe (Umraniyespor);

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Napad: George Puscas (Genoa), Erik Bicfalvi (Ural), Florin Tanase (Al-Jazira), Denis Dragus (Standard Liege).

Inače, prije utakmice s nama, Rumune očekuje gostovanje kod Finske.

Tabela B3 grupe Lige nacija nakon četiri kola:

# Tim Bodovi
1. Bosna i Hercegovina 8
2. Crna Gora 7
3.  Finska 4
4.  Rumunija 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi