Kvota na X nikad manja: Mnogi su uvjereni da će meč na EURO 2024 biti namješten!

Sastaju se Rumunija i Slovačka

Kvota na X nikad manja: Mnogi su uvjereni da će meč na EURO 2024 biti namješten!

Eldar Ganibegović

Grupna faza Evropskog prvenstva u Njemačkoj polako ulazi u svoju završnicu. Igraju se utakmice 3. kola u grupama i ubrzo ćemo imati sve parove osmine finala, a mnogi pratioci uvjereni su da će jedan meč biti namješten jer isti rezultat odgovara objema selekcijama.

Sinoć su odigrane utakmice 3. kola u grupi A. Njemačka ide dalje kao prva, Švicarska kao druga, Mađarska s treće pozicije čeka rasplet da vidi da li će proći, dok je Škotska ispala.

Večeras se igraju mečevi 3. kola u B grupi. Hrvatska igra protiv Italije, dok Španija, koja je već osigurala prolaz dalje, igra meč protiv Albanije.

Sutra su na rasporedu mečevi u grupama C i D, dok će se 26. juna igrati utakmice u E i F grupi i tada ćemo imati sve parove osmine finala.

Upravo 26. juna, posljednjeg dana takmičenja u grupama, jedna utakmica biti će pod posebnom lupom iz razloga što objema selekcijama odgovara isti ishod - remi.

Naime, nakon dva kola u grupi E sve selekcije imaju po tri boda. U ovoj grupi igraju Belgija, Ukrajina, Rumunija i Slovačka.

Oglasi

U posljednjem kolu sastaju se Belgija i Ukrajina, te Slovačka i Rumunija, a Slovacima i Rumunima odgovara remi da obje selekcije idu dalje.

Stoga mnogi sumnjaju da će utakmica upravo završiti neriješenim rezultatom, a toga su svjesni i u kladionicama i nude nikad manje kvote na tip X.

Kvote za meč Slovačka - Rumunija.

Biti će ova utakmica pod posebnom lupom javnosti, ali jasno je da se ne može očekivati ni od Slovaka ni od Rumuna da bezglavo srljaju naprijed u ovoj utakmici.

Deutsche Bank Park stadion u Frankfurtu biti će poprište ove utakmice 26. juna s početkom od 18:00 sati, kada će se se u Stuttgartu sastati Ukrajina i Belgija.

Zaista će jako zanimljivo biti ispratiti ovu utakmicu i vidjeti reakcije javnosti ukoliko zaista bude neriješeno.

Oglasi

Danas rasplet u grupi B

Nakon što su se sinoć odigrale utakmice 3. kola u grupi A gdje je Njemačka završila prva, Švicarska druga, Mađarska treća, a Škotska četvrta, večeras nas čeka rasplet u grupi B koja je označena kao grupa smrti.

Nakon prva dva kola sigurna u drugoj fazi takmičenja je Španija koja ima dvije pobjede, Italija je blizu, dok Hrvatska i Albanija o svojoj sudbini odlučuju večeras.

Merkur Spiel-Arena u Dusseldorfu biti će domaćin susreta Albanija - Španija, dok će se u Leipzigu na Red Bull Areni igrati meč Hrvatske i Italije.

Jasno, obje utakmice igraju se u isto vrijeme. Satnica je 21:00. 

Top Komentari

Sanska_Prangija
Matematika vam ocigledno nije jaca strana. Kako mogu nakon dva kola imati svi po cetiri boda? Inace je sve relativno u zivotu, sem ovoga..
0 0
user1676370670
Kakve gluposti pisete fuj..pa nije to prwmier liga...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi