Uskoro ga gledamo u Zenici: Ruslan Malinovskyi postigao golčinu u Seriji A

Kakav pogodak

Uskoro ga gledamo u Zenici: Ruslan Malinovskyi postigao golčinu u Seriji A

E. Ganibegović

U okviru 13. kola Serije A sastaju se Frosinone i Genoa. Fantastičan gol postigao je Ruslan Malinovskyi.

U terminu od 15 sati sastaju se na Benito Stirpe stadionu Frosinone i Genoa. Radi se o meču 13. kola Serije A, a nakon prvih 45 minuta utakmice rezultat je 1:1.

Do vodstva su stigli domaći. Igrala se 34. minuta kada je pogodio Soule.

Samo četiri minute kasnije, izjednačenje. Oko 15.000 navijača svjedočilo je golčini Ukrajinca Ruslana Malinovskog.

Igre ukrajinskih reprezentativaca svakako se prate i u našoj zemlji. Ukrajina će biti gost našoj selekciji u martu u polufinalnoj utakmici baraža za EURO.

Oglasi

Pyatov istakao prednost Ukrajinaca

Dugogodišnji ukrajinski golman Andriy Pyatov analizirao je reprezentaciju Bosne i Hercegovine, s kojom će Ukrajinci igrati u doigravanju za Euro.

Ukrajinski tim saznao je jučer prilikom žrijeba protivnika u polufinalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. godine. U martu će igrati protiv Bosne i Hercegovine, a ako pobijedi susrest će se sa boljim iz duela Izrael - Island.

Ukrajince 21. marta očekuje gostovanje u BiH, a stadion na kojem će se odigrati duel naknadno će biti poznat. U pitanju su ili Bilino polje ili Grbavica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Najpoznatiji bh. igrač je Edin Džeko, koji igra za turski Fenerbahče. Ali reprezentacija i dalje ima veoma dobre igrače koji igraju u Evropi", rekao je legendarni golman Andriy Pyatov.

Ukrajinci su prije dvije godine već igrali protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. U prvom meču, u kojem je učestvovao i Pyatov, žuto-plavi su na Lviv Areni remizirali 1:1 i slavili u gostima 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti