RvP kao nekad: Majstorski pogodio i to nakon nekoliko sekundi na terenu

Prvi gol u dresu Feyenoorda

RvP kao nekad: Majstorski pogodio i to nakon nekoliko sekundi na terenu

M. Šljivak

Robin van Persie večeras je postigao svoj prvi gol za Feyenoord otkako je došao iz ekipe Fenerbahčea. Njegov tim je u 22. kolu holandskog prvenstva slavio sa 3:0 protiv Groningena, a RvP je zaključio večerašnji meč.

Sve pogotke Feyenoord je postigao u drugom poluvremenu. Poveli su u 53. minuti preko Toornstre, na 2:0 je povećao St Juste u 72. minuti, da bi u 78. minuti pobjedu potvrdio Van Persie i to zaista lijepim pogotkom.

Interesantno, 34-gogišnji napadač je šansu za igru dobio nekoliko sekundi ranije i do gola je stigao u četvrtom nastupu za klub. Ukupno je do sada odigrao svega 40 minuta.

Feyenoord je trenutno četvrti na tabeli sa 39 bodova, dok je Groningen 13. sa 22 boda. Treba istaći da u ekipi Groningena nije bilo bh. reprezentativca Samira Memiševića.

Eredivisie, 22. kolo:

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Feyenoord - Groningen 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije