Ryan Giggs skoro zaplakao pred sudom: "Najgora noć u mom životu"

Prolazi kroz teške trenutke

Ryan Giggs skoro zaplakao pred sudom: "Najgora noć u mom životu"

Edmir Škorić

I dalje traje suđenje bivšem veznjaku Manchester Uniteda Ryanu Giggsu.

Bivšeg nogometaša Manchester Uniteda je njegova bivša partnerica Kate Greville optužila za napad, tjelesne povrede i "ponašanje koje ju je gotovo natjeralo u ropstvo". Na drugom ispitivanju priznao je da mu je noć koju je proveo u pritvoru bila "najgora u životu".

Ryan Giggs je u srijedu zaplakao tokom ispitivanja nakon što je inzistirao da je noćenje u policijskoj ćeliji "bilo najgore iskustvo u njegovom životu". Zamolili su da opiše noć kada je uhapšen. Priznao je da se osjećao "zbunjeno i uplašeno" jer je optužen da je napao i udario glavom svoju djevojku.

Giggs je zatim ponovio iskaz koji je dao kroz izjavu pod prisegom, pročitanu na sudu u utorak. Velšanin nije imao namjeru povrijediti svoju djevojku, a tvrdi da su se slučajno udarili glavama kada je Greville pokušala izvući telefon iz džepa.

Giggs je prvi put uhapšen 1. novembra 2020. kada je Greville prijavila napad i povrede koje je zadobila. Bio je to ne samo početak njegovih problema, već i početak kraja njegova rada s reprezentacijom Walesa. Giggs je službeno podnio ostavku u junu ove godine.

Giggs je legenda Manchester Uniteda. Kao velški igrač u klubu je proveo 27 godina, odigrao 963 utakmice, postigao 168 golova.

Oglasi

S klubom s Old Trafforda osvojio je među ostalim 13 prvenstava Engleske, dvije Lige prvaka i četiri domaća kupa. Giggs je nakon karijere u klubu radio kao pomoćnik menadžera, jedno vrijeme čak bio i privremeni trener, a od 2018. vodio je reprezentaciju Walesa.

Giggs je ranije na sudu priznao da je serijski ljubavni varalica, da je lagao svakoj partnerici koju je imao i da ne može odoljeti atraktivnim ženama.

"Možda sam zgrabio nju i njenu sestru tokom tučnjave, ali niti u jednom trenutku nije bilo namjere da se bilo koja od njih povrijedi", rekao je u svojoj prvoj pripremljenoj izjavi sudu, pročitanoj u utorak.

"Svađali smo se u to vrijeme i prihvaćam da to nisam trebao učiniti, ali bio sam emotivan, ljut i uzrujan."

Na pitanje o tome kada je prvi put upoznao gospođu Greville, Giggs je rekao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dobro smo se slagali od samog početka, činilo se da dijelimo iste interese. Upravo smo krenuli od početka."

I na ranijim saslušanjima izneseno je niz pikanterija, ali sasvim je jasno da Giggs nije ni blizu ista osoba onakva kava je na terenu.

Top Komentari

King_Kenny
...u ovom Manchesteru sve neki seksualni manijaci,silovatelji,nasilnici i psihopate...
0 5
Pajkan
Papak je zaslužio i gore...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi