S kim će Zmajevi igrati u ligi A za dvije godine?
Sinoćnjom sjajnom partijom u Beču protiv Austrije BiH je pokazala kako joj je mjesto među evropskom elitom što je nakon rezultata 0:0 i osigurala.

U BiH će doći sama evropska elita

S kim će Zmajevi igrati u ligi A za dvije godine?

Nakon sjajnog rezultata i plasmana u ligu A Lige nacija treba vidjeti s kim će to Zmajevi tamo igrati na jesen 2020. godine.

Naša fudbalska reprezentacija prikazala je sinoć sjajnu partiju u Beču i remizirala sa Austrijom (0:0) što joj je bilo dovoljno da ostane na prvoj poziciji grupe 3 lige B Lige nacija i da se plasira u viši rang takmičenja.

To znači da ćemo za dvije godine imati priliku na bh. stadionima da gledamo samo najbolje reprezentacije svijeta. Iako još nije poznat kompletan spisak reprezentacija koje će naredni put igrati u ligi A, neka imena se znaju, pa ćemo ih lagano početi nabrajati.

Krenut ćemo od onih reprezentacija koje su i ove godine igrale ligu A i za koje već možemo tvrditi da će u istom rangu biti i za dvije godine kada će im se pridružiti i naša selekcija. To su Francuska, koja će vjerovatno biti prva u grupi 1, Belgija i Švicarska koje su trenutno uvjerljivo prve u grupi 2, Portugal koji je trenutni lider grupe 3 te Španija koja je trenutni lider grupe 4.

Podsjetimo, trećeplasirane reprezentacije iz pomenutih grupa se neće naći u ligi A za dvije godine dok će drugoplasirane biti tu. Za izbjegavanje tog trećeg mjesta, odnosno pokušaja da ostanu u ligi A, u posljednjem kolu ili posljednja dva kola će se boriti selekcije poput Holandije i Njemačke (grupa 1), Italije i Poljske (grupa 3), iako možemo reći da je Poljska gotovo sigurno ispala, te Engleske i Hrvatske (grupa 4). U posljednjoj grupi koju smo spomenuli naši susjedi imaju šansu biti i prvi i posljednji u grupi. Prvi će biti ako pobijede Engleze na Wembleyju, a posljednji ako izgube ili odigraju 0:0.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Sada ćemo proći kroz ligu B, gdje je ove godine igrala i naša selekcija, te ćemo pogledati koje su to reprezentacije, uz nas, već osigurale plasman u ligu A. Za sada su to iz grupe 1 Ukrajina i iz grupe 2 Rusija, dok će u grupi 4 bitku do samog kraja voditi Wales i Danska.

Za kraj nabrojmo reprezentacije koje će sigurno igrati u ligi A za dvije godine: Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Rusija, Francuska, Belgija, Švicarska, Portugal, Španija i dodajmo one koje će se vjerovatno tamo naći - Holandija ili Njemačka, Italija, Engleska ili Hrvatska.

Top Komentari

Peđa
Svaka čast!
46 3
bosanac
najači smo najači smo e e e...
26 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije