S novcem je sve lakše: Novi potpis na St. James' Parku

Ostaje dvije godine

S novcem je sve lakše: Novi potpis na St. James' Parku · Zvanično

Edmir Škorić

Bogati engleski premierligaš Newcastle potvrdio je danas kako je Fabian Schär potpisao ugovor na dvije godine.

Švicarski reprezentativac bio je ove sezone ključan u timu Newcastlea, te je bio neizostavan u 22 od 24 utakmice kod menadžera Eddieja Howea.

30-godišnjak je u klub došao iz Deportivo La Corune 2018. godine i za popularne Svrake je upisao 98 nastupa u svim takmičenjima, te je postigao devet golova.

Schär redovno nastupa i za reprezentaciju Švicarske, te ima 69 međunarodnih nastupa, a očekuje se da bude dio momčadi na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Schär je nakon potpisa novog ugovora rekao: "Apsolutno sam oduševljen. To je ono što sam oduvijek želio - ostati ovdje igrati za ovaj nevjerojatan klub".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Od svog prvog dana u Newcastleu osjećao sam se tako ugodno; to mi je kao drugi dom, a sada ostajem ovdje još nekoliko godina, oduševljen sam".

Oduševljenje nije krio ni menadžer Howe, koji je Fabiana nazvao pravim profesionalcem koji je jako važan i na terenu i u svlačionici.

Top Komentari

denimen9
Newcastle Instagram: Neymar / reality: Schär
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi