Sa terena na klupu: Sulejman Smajić zaplovio trenerskim vodama

Nekadašnji vezista Zrinjskog, Željezničara, Dendera, Lokerena...

Sa terena na klupu: Sulejman Smajić zaplovio trenerskim vodama

NK Metalleghe BSI je hit drugog dijela sezone Prve lige Federacije BiH. Jajčani ne znaju za poraz, tačnije jedina su ekipa bez poraza. Osvojili su 16 bodova koliko i prvoplaisrana Sloga, a na strani Kraljeva iz Jajca je bolja gol razlika. 

Sedam kola prije kraja sezone Metalleghe BSI je osvojio isti broj bodova kao u cijelom jesenjem dijelu prvenstvu.

Početkom drugog dijela sezone ostali su bez šefa struke Romeo Šapina koji je odlučio napustiti klub, a tim sada zvanično vodi Anel Omerinović, mladi trener od kojeg se mnogo očekuje u budućnosti.

Njegovi prvi saradnik je Sulejman Smajić, nekadašnji vezista Zrinjskog, Iskre, Željezničara, Dendera, Lokerena i Olimpika, koji je u sezonu ušao kao aktivni nogometaš, ali je poslije odlaska Šapine dobio trenerske ovlasti, a sve kako bi svojim bogatim znanjem i iskustvom pomogao priličnom mladom timu Jajčana da ostvari cilj- opstanak u ligi.

Smajić je sa predsjednikom Jajčana Dekićem dogovorio da bude na usluzi kluba u svojstvu trenera, te je realno očekivati da ovaj 33-godišnji u budućnosti i zvanično zaplovi trenerskim vodama.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sa Željezničarom je Smajić osvojio titulu prvaka BiH, a nosio je i dres mlade te seniorske reprezentacije BiH.

"Atmosfera u ekipi je odlična, nogometaši djeluju kao tim, a jedan od najzaslužnijih za ovakvu seriju pozitivnih rezultata je iskusni Sulejman Smajić koji svoje ogromno nogometno iskustvo sada sa klupe prenosi na svoje saigrače. Veliki znalac svih nogometnih segmenata u maniru vrhunskih stratega vodi Kraljeve u gornji dio tabele gdje im je po svemu pokazanom i mjesto", stoji na službenoj stranici Metalleghea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi