Šabić: Sada je drugačije, moramo napadati, a i pripreme su uzele maha
FOTO: Redžep Kadrić

Trener Zvijezde jasan

Šabić: Sada je drugačije, moramo napadati, a i pripreme su uzele maha

Samir Mlaćo

Zvijezda je u subotu remizirala na svom terenu protiv Slavena (2:2), te ponovo razočarala svoje navijače. Prethodno su izabranici Nermina Šabića remizirali sa Metallegheom (0:0), te su tri boda protiv tima iz Živinica bila imperativ.

Činilo se da će se to i desiti nakon vodstva 2:0, međutim usljedio je par u igri domaćih i gosti su nasmijanih lica dočekali posljednji zvižduk.

"Kiks ili ne, to je upitno, ali smo planirali tri boda. Otvorili smo utakmicu dobro, a zatim primili nesmotren pogodak koji je unio nervozu u našu igru. Nismo se uspjeli vratiti, Slaven je dobro stajao i nije sve ovisilo o nama. Pokušali su iskoristiti svaku našu grešku i na kraju uspjeli u tome", kazao je trener Zvijezde Nermin Šabić.

Navijači su nezadovoljni, Zvijezda je propustila dvije dobre prilike da se odvoji na prvom mjestu.

"Nemamo problema, ali razlike ima između jeseni i proljeća. Bili smo prvaci prvog dijela, imali stil igre, a ekipe nas nisu shvatale baš ozbiljno. Sada moramo više napadati, ove tri domaće utakmice smo napadali, protivnici su stajali na svojoj polovini, dok je Sloga igrala otvoreno i tu smo već uspjeli lakše doći do pogodaka. Nismo imali dobre pripreme da nadogradimo naš nivo igre, a znali smo šta nas očekuje. Ponavljam, kada protivnik želi da igra nama je lakše, a sav problem leži u tom pripremnom periodu", jasan je nekadašnji bh. reprezentativac na klupi tima sa Banja Ilidže.

Već u srijedu Zvijezda će u goste Jedinstvu. U Bihaću još tinja nada da mogu izboriti opstanak, pa sigurno da aktuelnom lideru neće biti nimalo lako.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Svaka utakmica nama je teška. Ozbiljno shvatamo svakog protivnika i dat ćemo maksimum da ostvarimo pozitivan rezultat. Jedinstvo ima svoja kalkulacije, pa vidjet ćemo", dodao je Šabić.

Zvijezda nakon 19. odigranih kola ima tri boda više u odnosu na Olimpik, te pet na Slogu i Orašje.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi