Sadiković: Sloboda je na dobrom putu, Prva liga Federacije nikad zanimljivija

Sadiković: Sloboda je na dobrom putu, Prva liga Federacije nikad zanimljivija · Intervju

Adnan Beganović

Nekadašnji trener tuzlanske Slobode, sarajevskog Olimpika, Krajišnika, Bratstva, TOŠK-a, Denis Sadiković, dvije godine je van seniorskog fudbala ali ipak i dalje je vezan za svoju prvu ljubav.

Zajedno sa nekadašnjim fudbalerom Slobode Samirom Jogunčićem u OFK Tuzla stvara nove asove i kako sam kaže, uživa u radu s djecom.

"Prije četiri godine smo osnovali klub i mogu vam reći da nismo pogriješili. Radimo, igramo u omladinskim kantonalnim ligama, a već nekoliko naših mladih fudbalera prekomandovano je u premijerligaše iz Tuzle, Slobodu i Tuzla City", govori Sadiković za SportSport.ba.

Slovio je za čovjeka koji federalnu ligu ima u malom prstu, sa dosta uspjeha je radio u Bratstvu iz Gračanice, Slobodu je vodio u tri navrata i to uvijek kada je trebalo gasiti vatru. Posljednji klub u kojem je radio kad šef struke bio je TOŠK iz Tešnja.

"Trebao mi je odmor, jednostavno sam se bio zasitio nekih stvari. Bilo je i nekih porodičnih problema, pa sam nakon završetka angažmana sa TOŠK-om odlučio uzeti pauzu i malo više se posvetiti radu s djecom", ističe Sadiković.

Iako dvije godine nije u "pogonu" prati fudbalska dešavanja, prije svega u svojoj Slobodi u kojoj je ostavio neizbrisiv trag.

"Iskreno da vam kažem, presretan sam zbog Slobode. Mislim da su na čelo kluba došli ljudi koji vole Slobodu i koji znaju kako treba raditi posao. Najavili su stabilizaciju kluba i na dobrom su putu, dugovi se polako vraćaju, ekipa koja je napravljena nije skupa, a konkurentna je. Mladi igrači dobijaju priliku i doista me sve oko Slobode raduje. Ne trebaju se navijači bojati, Sloboda neće doći u poziciju da se bori za ostanak u eliti, a vjerujem da će od iduće sezone krenuti i prodor u sami vrh bh. fudbala", govori Sadiković i dodaje:

"Posebno me raduje dobar rad u omladinskim kategorijama. Rezultati su sjajni, mladi igrači sve više dobijaju priliku u prvom timu i to je put kojim smo davno trebali krenuti. Moja puna podrška Spahiću, Osmanhodžiću i ekipi, samo neka istraju u ovome. Sloboda će od toga imati najviše koristi, samo ne smije nam se ponavljati neke stvari iz prošlosti, odnosno ne smijemo raditi, da tako kažem, za neke druge klubove".

Prati Sadiković i dešavanja u Prvoj ligi Federacije.

"Naravno, uvijek zanimljiva liga u kojojm sam radio. Biće sezona zanimljiva. Najprijatnija iznenađenja su mi Posušje i Vis Simm-Bau. Drago mi je radi Posušja, to je jedna lijepa fudbalska sredina, dok s druge strane klubova poput Vis Simm-Baua treba Bosni i Hercegovini. Vidim da gazda ima neke tvrtke u Njemačkoj, da želi ulagati. Tu je i moje Bratstvo. Čini mi se da je kolega Nikić pogodio sa pojačanjima i doista dobro igraju. GOŠK me neprijatno iznenadio, no početak je sezone. Očito je da su se malo prevarili kod sklapanja ekipe ali evo dobili su dva kvalitetna pojačanja iz Tuzla Cityja, a poznavajući Ilića siguran sam da će još osvježiti igrački kadar. Ne treba ih otpisivati. Drago mi je što se stvari nabolje pokreću i u Jedinstvu mada sam mišljenja da igrački još uvijek nisu na nivou borbe za ulazak u Premijer ligu. Bihać i taj kanton zaslužuju da imaju premijerligaša. Očito je da su došli i do nekog novca, vratio se i Tigar što je za Jedinstvo velika stvar. U svakom slučaju, liga će biti zanimljiva", govori Sadiković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nešto više od dvije godine ovaj 53-godišnji trener je van seniorskog fudbala, no kako sam kaže, vrijeme je za povratak.

"Odmorio sam, željan sam novih izazova i mislim da je vrijeme za povratak seniorskom fudbalu. Prije pandemije korona virusa je bilo nekih ponuda za odlazak u Afriku, no sada je to što se kaže na dugom štapu. U fudbalu sam čitav život, školovao sam se, stekao PROFI licencu i mislim da mogu još dosta toga dati našem fudbalu", zaključio je Sadiković.

Top Komentari

Kevin
O kakvom vi debilu pisete ne mogu da vjerujem.Obicni smetljar i olos.Poganijeg nema,a djecu sto moze on necemu naucit Bog nek im je na pomoci.A koji je to on seniorski tim vodio sa uspjehom?
4 10
Opijum
Mogo bi se ti vratit u tuzlu i sa bismiletom ih vratit u tu nikad zanimljiviju ligu?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi