Salihamidžić: Desit će se grozne stvari...

Bayern je očito u krizi

Salihamidžić: Desit će se grozne stvari...

E. Škorić

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić nezadovoljan je trenutnom formom svog tima.

Bayern je u krizi, barem sudeći po posljednjim bundesligaškim mečevima, izuzmemo li dobre nastupe u Ligi prvaka. Bavarci su danas poraženi u gostima kod Augsburga s 1:0, a prethodno su u tri uzastopna meča remizirali.

Nakon današnjeg poraza, Bayern je pao na četvrto mjesto sa 12 bodova, dok lider Borussia Dortmund ima 15 bodova. Salihamidžić je vidno ljut, razočaran, najavljuje neke loše stvari, a vi sami procijenite šta bi moglo da se dogodi.

"Nismo pobijedili u četiri utakmice. Malo sam zabrinut. Nismo završili nekoliko prilika, a imali smo ih jako malo. Ne možemo tako slaviti u Bundesligi. Imamo problema protiv fizički jakih timova. Sada više nema izgovora, sada nam trebaju pobjede, inače će da se dese grozne stvari", rekao je Salihamidžić nakon utakmice.

U najvećoj opasnosti je, jasno, trener Julian Nagelsmann, pod čijim vodstvom Bayern trenutno ne briljira, iako je u velikim utakmicama protiv Intera i Barcelone pokazao moć.

Za Bayern će se sezona nastaviti tek za dvije sedmice, nakon reprezentativne pauze. 30. oktobrta Bayern će dočekati Bayer Leverkusen i ako ne pobijede Bavarci, Nagelsman bi mogao biti bivši, ako uopšte i dočeka taj susret na klupi aktuelnog prvaka Njemačke.

Oglasi

Nagelsmann je odmah nakon utakmice najavio da će biti posljedica:

"Danas neću isticati niti jednog igrača. Trenutni negativni trend nije dobar. Puno toga se mora promijeniti. Razmislit ću o tome pa ćemo vidjeti kako će biti. Razmislit ću o svemu, o sebi, o situaciji, o svemu", kazao je Nagelsmann.

Kako Bayern bira pojačanja? Hasan Salihamidžić objasnio ključne detalje

Hasan Salihamidžić proteklih godina je napravio fenomenalan posao s minhenskim Bayernom.

Legendarni Braco stvorio je izuzetno moćan tim. Konstantno radi na dodatnom napretku i Bayern je već godinama unazad jedan od najmoćnijih timova svijeta.

Ono što je bitno je da Bayern ne troši novac kojeg nema. Hasan Salihamidžić je otkrio kako Bavarci prave pažljive poteze kada je u pitanju dovođenje igrača i potrošnja novca.

Oglasi

"Nismo ranije mogli trošiti novac kojeg nismo imali. U ovom klubu ne ludujemo s novcem. Jasno smo to pokazali tokom pandemije. Kupujemo samo igrače koje možemo eventualno prodati, ako ne uspiju kod nas", rekao je Salihamidžić i kao primjer je uzeo Marca Rocu.

"On nije uspio ovdje, ali je jako dobar i interesantan igrač, starter za Leeds United. Prodaja igrača poput njega omogućilo nam je da dovedemo neke vrhunske igrače i da stvorimo tim u kojem će svaki igrač imati određenu ulogu".

U Bayernu dobro znaju šta rade kada je izbor igrača u pitanju.

"Jezgro našeg tima čine igrači koji su u svojim srednjim dvadesetim godinama. Imamo nekoliko mladih igrača i ne previše onih koji su preko 30. Dobro nam je struktuisana ekipa. To nas čini dovoljno seksi ekipom za igrače koje želimo na tržištu".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Igračima je Bayern uvijek privlačan. Razlozi što je tako su jasni.

"Takvi igrači razmišljaju za period od tri do pet godina. Gledaju ukupni kvalitet ekipe, mentalitet tima, godine i mogućnost uklapanja u ekipu", rekao je Hasan Salihamidžić.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...oni mogu izgubiti prvih 10 kola po 10:0 i opet ce osvojiti,eto koliko je jaka ta liga...
1 6
pitariistok
Al najjaci portal na svijetu hahahahahahahaha...ovo kad novu vijest objave u jednoj recenici a neke vijesti od prije tri dana isjeku pa dodaju novom tekstu da izgledao kao da oni puno rade i pisu hahahahahahahahaha...otucano do bola
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi