Sadiq Umar se ne zanosi: Džeki nisam prijetnja!
FOTO: EPA

Opravdao povjerenje Garcije

Sadiq Umar se ne zanosi: Džeki nisam prijetnja!

Talentovani Umar Sadiq na najbolji mogući način iskoristio je priliku koju mu je jučer ukazao trener Rudi Garcia.

Roma u utakmici protiv Chieva (3:3) nije mogla računati na Edina Džeku, a njegovo mjesto u napadu zauzeo je talentovani 18-godišnji Umar Sadiq koji je u prvenstvu postigao samo jedan gol manje od bh. kapitena. 

Medije u Italiji je zanimalo da li Sadiq vjeruje da može uzeti mjesto Džeki. 

"Džeko se ne treba bojati, njegovo mjesto je sigurno. Vjerujem da će se on vratiti u prepoznatljivu formu i pomoći Romi da ostvaruje zacrtane rezultate. Ja sam mlad, imam dovoljno vremena da mislim o svojoj budućnosti", kazao je skromni Umar za tamošnje medije, a zatim dodao:  

"Ne smijemo odustajati. Moramo nastaviti naporno raditi i pripremati se za narednu utakmicu protiv Milana. Jučer nismo iskoristili nekoliko šansi i mogu slobodno reći da nam je nedostajalo sreće."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za one koji ne znaju, Umar je u Italiju dospio 2013. godine iz nigerijske Abuje. Trenutno za Romu nastupa kao posuđen igrač Spezije.   

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi