Said Hamulić 'zakovan' za klupu u najlošijem timu Nizozemske
Foto - AFP

Nije dobio ni sekunde

Said Hamulić 'zakovan' za klupu u najlošijem timu Nizozemske

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Said Hamulić nije dobio ni sekunde u večerašnjem duelu 14. kola nizozemske Eredivise u porazu na gostovanju kod Fortune Sittard rezultatom 3:1.

Vittese je zakovan za dno nizozemskog prvenstva, a u ovoj utakmici klupu je zagrijao reprezentativac Bosne i Hercegovine Said Hamulić čija je karijera u velikom padu.

Već u početnim sekundama utakmice Vitesse prima gol. Sierhuis je postigao gol za 1:0, a isti igrač u 23. minuti poveća prednost svog tima na 2:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a na otvaranju drugog dijela Noslin pogađa za 3:0 i rješava pitanje pobjednika.

Vitesse je u 49. minuti ostao bez Meulensteena koji je dobio crveni karton, ali je 15 minuta kasnije pogotkom Manhoefa uspio doći do gola za 3:1.

Oglasi

Poraz gostiju mogao je biti još i uvjerljiviji da je Sierhuis iskoristio penal u 75. minuti, no na kraju je Fortuna zasluženo upisala tri boda.

Said Hamulić kompletan je meč odgledao s klupe. 23-godišnji napadač očigledno gubi povjerenje trenera Vitessea, što je i očekivano jer ove sezone nije pokazao apsolutno ništa.

Bh. fudbaler je u 13 odigranih utakmica ostao bez pogotka i ima učinak od samo jedne asistencije.

Vitesse je zakucan za dno prvenstvene tabele i ima osvojenih osam bodova iz 14 utakmica i pred ovim timom je očigledno teška borba za opstanak.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Said Hamulić je najavljivan kao nova velika zvijezda bh. fudbala, no prema svemu što vidimo, teško da će on biti na spisku Save Miloševića za naredne akcije bh. reprezentacije.

Čovjek ni sam ne pamti kada je posljednji put postigao gol i definitivno trenutno nema šta tražiti u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi