Spektakularan gol: Nova zvijer od napadača u liku je Saida Hamulića!
Foto - Screenshot

Fenomenalan pogodak

Spektakularan gol: Nova zvijer od napadača u liku je Saida Hamulića!

M. Šljivak

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Said Hamulić (21) nastavlja sa fantastičnim igrama u dresu poljskog Stal Mieleca.

Ovaj 21-godišnji napadač postigao je večeras svoj sedmi gol sezone, a zabio je u nadoknadi prvog dijela za vodstvo svog tima na gostovanju kod Korone Kielce.

Hamulić je prihvatio loptu na 40-ak metara od protivničkog gola. Povukao je loptu jedno 10-ak metara, a zatim je uslijedio spektakularan šut.

Protivnički golman nije imao nikakve šanse da odbrani. Lopta je završila u mreži i mladi napadač je još jednom pokazao da je izuzetno kvalitetan napadač i da iz svih pozicija može postizati golove.

Hamulić je izrazio želju da nastupi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i s ovakvim partijama ubrzo bi mogao dobiti poziv. Njegov tim igra sjajno u Ekstraklasi, a Hamulić iz kola u kolo pokazuje istinsku klasu.

"Već imam pasoš BiH. Prije nekoliko mjeseci sam se prijavio za dobijanje pasoša. Ako dođe poziv, otvoren sam za razgovor. Nikad ne reci nikad", rekao je on i dodaje:

"Dio moje porodice i dalje živi u Bosni i Hercegovini. Trudim se barem jednom godišnje otići u Bosnu. Osjećam vezu sa tom zemljom, ponekad mislim da bih mogao igrati čak i za reprezentaciju BiH"

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Ovaj gol podsjeća na golove koje je Edin Džeko postizao tokom velike karijere.

Momak igra zaista fenomenalan fudbal. Postiže pogotke iz svih mogućih pozicija i nije nikakvo čudo što za njegovim uslugama već sad vlada veliki interes.

Top Komentari

SarajFK
HAHAHHAAAHAHAHAHAAHAH Evo ga opet. Ovaj je dobio paket od tekstova za stoju
1 6
Eno30
Dobar igrac nema sta treba ga zvati u reprezentaciju
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi