Što je tražio, to je i dobio: Hamuliću suspenzija, a ubrzo i otkaz u klubu!

Prekršio je pravila ponašanja

Što je tražio, to je i dobio: Hamuliću suspenzija, a ubrzo i otkaz u klubu!

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Said Hamulić (22) napravio je nevjerovatnu glupost jer je prošle sedmice odbio da se pojavi na okupljanju svog tima Toulousea na početku priprema za novu sezonu. On je od francuskog prvoligaša zatražio raskid saradnje jer ne želi više da igra za njih. Želja će mu biti ispunjena, ali će 22-godišnjak ostati bez novca od ugovora kojeg je trebao zaraditi.

Said Hamulić pravi zaista nesvakidašnje poteze. Kontroverzni 22-godišnjak često je u centru pažnje zbog onog što radi van terena, a jedan nevjerovatan ispad koštat će ga karijere u francuskoj Ligue 1.

On je prije nekoliko dana odbio da se pojavi na pripremama Toulousea. Zatražio je raskid saradnje s francuskim klubom jer više ne želi igrati za njih, a želja će mu itekako biti ispunjena.

Hamulić će prvo biti novčano kažnjen i suspendovan iz prve ekipe, a Toulouse će potom i raskinuti saradnju s njim, te će bh. napadač biti slobodan igrač.

Karijeru bi 22-godišnji fudbaler mogao ponovo graditi u Poljskoj. Mediji iz ove zemlje navode da je za njegove usluge zainteresovan aktuelni šampion Rakow i vidjet ćemo šta će se desiti s reprezentativcem Bosne i Hercegovine u narednom periodu.

Oglasi

Ono što je sigurno je to da Hamulić više neće obući dres Toulousea i da će vjerovatno ostati bez novca kojeg je trebao dobiti u naredne četiri godine.

Podsjetimo, Hamulić je član Toulousea postao u januaru ove godine. Stigao je za dva i po miliona eura iz poljskog Stal Mieleca, ali se nije proslavio.

U redovima francuskog kluba odigrao je samo devet utakmica bez ikakvog učinka i na kraju sezone je najavljivao da želi otići, iako je ugovorom vezan do ljeta 2027. godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Hamulić je gradio karijeru u Bugarskoj i Litvaniji, da bi prošle sezone odigrao vrhunski u Stal Mielecu gdje je u 19 utakmica upisao devet golova i četiri asistencije.

Privukao je 22-godišnjak pažnju na sebe i uspio je završiti u jednoj od najboljih evropskih liga. Međutim, strpljenja nije imao, pa će se vjerovatno ubrzo oprostiti od Toulousea.

Top Komentari

dragonBH
IQ -200
1 0
Felga
Izgleda da je dječko jedan obični idiot
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi