Hamulić ne može da vjeruje šta mu se dešava, pitanje je ima li spasa?

Ponovo otpisan

Hamulić ne može da vjeruje šta mu se dešava, pitanje je ima li spasa?

Edmir Škorić

Said Hamulić, 23-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, našao se u teškoj situaciji i pitanje je da li može da se izvuče.

Hamulić je briljirao u Poljskoj za Stal Mielce i postao je nakon toga fudbaler koji je zaigrao za BiH iako je rođen u Nizozemskoj. Potom je nakon dobrih igara u Poljskoj prešao u francuskog prvoligaša, ekipu Toulousea, da bi ga potom poslali na posudbu u Vitesse.

Ove sezone sakupio je 13 nastupa u Erediviziji i upisao jednu asistenciju, a na terenu proveo 715 minuta. No, promjenom trenera, Hamulić je otpisan. Prošla dva meča je presjedio na klupi, a danas protiv Almere Cityja nije bio ni u kadru.

Vitesse pokušava da raskine posudbu Hamulića jer nije u planovima stručnog štaba, ali najgore od svega, reprezentativca BiH ne žele nazad u Toulouseu jer i njima nije potreban do kraja sezone. Dakle, mogao bi ostati bez minuta u drugom dijelu sezone osim ako se pronađe treći klub koji bi preuzeo njegovu posudbu.

Tehnički direktor Vitessea Benjamin Schmedes kazao je da će razgovarati s upravom o prijvremenom raskidu posudbe Hamulića, koji "nije u grupi i nestao je sa scene pod privremenim trenerom".

Oglasi

Said Hamulić je najavljivan kao nova velika zvijezda bh. fudbala, no prema svemu što vidimo, teško da će on biti na spisku Save Miloševića za naredne akcije bh. reprezentacije.

U martu nas čeka najmanje jedna utakmica baraža Lige nacija, protiv Ukrajine u Zenici, a zaista će biti pravo čudo ako se Hamulić nađe na spisku, iako smo ne tako davno svi zajedno, i navijači i novinari, priželjkivali njegov dolazak pod bh. zastavu.

Svi smo mnogo očekivali od napadača, a kada je prešao u Toulouse vjerovalo se da je to početak velike karijere, no u Francuskoj je veoma brzo otpisan.

Prije nego je igrao u Poljskoj za Stal Mielce, imao je vrhunske partije u Litvaniji gdje je kao igrač Dainave i Suduve bio ponajbolji strijelac lige.

Kada je tek došao u bh. reprezentaciju, imao je jednu nepromišljenu akciju, ali se ubzro izvinio.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"U ovoj poruci se želim zahvaliti svim Bosancima na podršci. Želim zvanično potvrditi da više nisam zainteresovan da igram za svoju zemlju u svojoj kraijeri i borit ću se za mjesto u reprezentaciji Nizozemske. Hvala na svemu. Još volim te Bosno", napisao je Hamulić 8. marta ove godine, ali to je ubrzo sve "nestalo".

Hamulić je shvatio šta je uradio, pa je obrisao objavu, iako je ona već uveliko bila zapažena od strane bh. medija i javnosti.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
propalica nabijedita
0 2
Salgijica
Dovedite ga u Sarajevo da osvojimo titulu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi