Salahu i Mahrezu se u Premier ligi pridružuje i zvijezda iz Maroka?

Ziyech na meti Evertona

Salahu i Mahrezu se u Premier ligi pridružuje i zvijezda iz Maroka?

Teme:

Marokanski vezni fudbaler Hakim Ziyech mogao bi tokom ljeta napustiti Ajax i okušati se u jednoj od najjačih evropskih liga - Premier ligi.

Interes za ovog 25-godišnjaka pokazao je Everton, koji se i ranije interesovao za fudbalera koji je prethodno nastupao za Twente i Heerenveen.

Everton je najozbiljniji, ali ne i jedini kandidat za Ziyechovo dovođenje. Marokanca na radaru imaju West Ham, Valencia ali i još neki klubovi iz liga petice.

Everton je prošlog ljeta doveo jednog igrača Ajaxa, ali se Davy Klaassen nikako nije snašao na Goodison Parku pa je brzo pao u zaborav.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hakim Ziyech je ove sezone odigrao 31 utakmicu u Eredivisiji a postigao je osam golova uz 14 asistencija. Standardni je član reprezentacije Maroka, za koju je do sada odigrao 13 utakmica i postigao sedam golova.

U Premier ligi igra veliki broj fudbalera sa afričkog kontinenta, neki su i velike zvijezde poput Mohameda Salaha (Egipat) ili Riyada Mahreza (Alžir),a možda je došlo vrijeme da u najjačoj engleskoj ligi zaigra i jedan Marokanac...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi