Mnogi su šokirali Juventus, ali Fiorentina nije mogla: Stara dama je u finalu italijanskog Kupa
Foto - EPA

Kup Italia, polufinale

Mnogi su šokirali Juventus, ali Fiorentina nije mogla: Stara dama je u finalu italijanskog Kupa

M. Šljivak

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u finale italijanskog Kupa nakon što su večeras u Torinu savladali Fiorentinu rezultatom 2:0.

Stara dama je u prvom meču slavila s 1:0 u jednoj nezaboravnoj utakmici u kojoj ni sami ne znaju kako su uspjeli da odnesu pobjedu, a večeras u Torinu je Fiorentina bila bolji tim od samog početka.

Kontorlisali su gosti loptu, pokušavali su nešto u fazi napada, ali prave završnice za Viole nije bilo.

A onda u 32. minuti golman gostiju Dragowski pravi grešku. Na pravom mjestu se našao Federico Bernardeschi koji zabija za 1:0 i veliku radnost na tribinama.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku meča ponovo ista slika na terenu. Viole su kružile oko kaznenog prostora, a Juve je čekao šansu iz kontre.

Jedna takva kontra donijela je i pogođenu stativu Zakarije, a zatim u 69. minuti trese se mreža Viola. Rabiot je zabio, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Viole su uzaludno pokušavale da se vrate u meč i da pokušaju zabiti gol kojim bi zakuhali noć. Međutim, u nadoknadi meča Danilo zabija za 2:0 i Juve ide u finale.

Torinski velikan će u finalu igrati veliki italijanski derbi protiv Intera. Meč je na programu 11. maja, a Juventus je aktuelni branitelj titule.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kup Italije, polufinale:

Juventus - Fiorentina 2:0 (1:0)

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Inter nikad neće biti dobar kolko je Juve ove sezone loš.
4 0
denimen9
Predvidjam laganu pobjedu Intera u finalu
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije