Lautaro Martinez dobio 36 minuta, pa postigao četiri pogotka i ostavio Inter na vrhu Serije A!

Kakva partija Argentinca

Lautaro Martinez dobio 36 minuta, pa postigao četiri pogotka i ostavio Inter na vrhu Serije A!

Eldar Ganibegović

U okviru sedmog kola italijanske Serije A sastali su se Salernitana i Inter, a gosti su stigli do šeste pobjede u sezoni. na kraju je rezultat glasio 0:4 i sva četiri gola je za 36 minuta provedenih na terenu postigao Lautaro Martinez.

Prvu dobru šansu Inter je imao u desetoj minuti. Denzel Dumfries se izborio za dobru poziciju, ali šutirao preko gola.

Sedam minuta kasnije nova šansa za goste. Ovaj put je Thuram bio u prilici, pao u kaznenom prostoru, ali penal nije dobio.

Mogla je Salernitana do vodstva u 23. minuti. Emil Bohinen je šutirao s vrha kaznenog prostora, ali tik pored stative gola gostiju.

Kastanos je imao novu šansu za domaćina u 31. minuti, da bi u 43. i Jovane zapucao jednu priliku kada je šutirao preko gola.

Trostruka izmjena kod Intera u 54. minuti kada su na teren ušli Lautaro Martinez, Henrikh Mkhitaryan i Krisjan Asllani i to se ispostavilo kao pun pogodak, naročito zbog Martineza.

Oglasi

Argentinac je već u 63. minuti pogodio za vodstvo Intera kada je sjajno lobovao domaćeg golmana.

Salernitana tri minute kasnije postiže pogodak, ali je Legowski završio razočaran nakon VAR provjere, jer je ustanovljeno da je golu prethodio ofsajd.

Do kraja meča Lautaro Martinez je apsolutno dominirao. Pogodio je u 77. minuti na asistenciju Barelle i u 85. iz penala, te kompletirao hat-trick.

To nije bilo sve. Novi gol nevjerovatni argentinski napadač postiže u 89. minuti i postavlja konačan rezultat.

Nakon ove utakmice Inter je s 18 bodova prvi koliko ima i drugi Milan. Napoli je treći s četiri manje. Salernitana je na 19. mjestu sa samo tri boda i bez pobjede u prva četiri kola.

Osmo kolo Interu će donijeti duel protiv Bologne u Milanu, dok će Salernitana u goste kod Monze.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 7. kolo:

Salernitana - Inter 0:4 (Lautaro Martinez 63', 77', 85' (P)', 89')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti