Bosanski nebeski skakač ide ka čudu uz 30.000 aplauza na otvorenoj sceni

Ostvarena je velika pobjeda

Bosanski nebeski skakač ide ka čudu uz 30.000 aplauza na otvorenoj sceni

A. Čaušević

Fudbal je sport u kojem se svako malo desi neko malo čudo, ali čudo kakvo je na pomolu u jednoj od najjačih liga svijeta definitivno spada u kategoriju velikih.

Tokom decembra nisu ni imali vlasnika, prijetilo im je ispadanje iz Serije A i bili su zakovani za dno, a sada tri kola prije kraja se nalaze u sigurnoj zoni.

Proljeće kroz kakvo prolaze navijači Salernitane se vjerovatno dešava jednom u životu i nikad više jer su igrači ovog kluba predvođeni bosanskim nebeskim skakačem Milanom Đurićem blizu senzacionalnog ostanka u ligi.

U zastalom meču Serije A rezultatom 2:1 pobijeđena je Venezija te je ekipa iz Salerna stigla do 29 bodova i van je zone ispadanja.

U posljendjih pet utakmica osvojeno je čak 13 bodova, poklopili su se i ostali rezultati pa već prežaljena ekipa drži sudbinu u svojim rukama.

Igrala se 7. minuta kada je Bonazzoli uspješno izveo penal za vodstvo domaćih, a Henry je vratio stvari na početak početkom drugog dijela.

Oglasi

Ipak, domaći su uspjeli doći do novog vodstva, a strijelac je bio Verdi koji je u 67. minuti postigao možda i najvažniji gol sezone za Salernitanu.

Đurić je meč počeo s kapitenskom trakom oko ruke, a igru je napustio u 84. minuti kada je 30.000 gledatelja na stadionu Arecchi ustalo na noge i aplaudiralo mu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako nije postigao gol povremeni bh. reprezentativac je i ovaj put bio odličan i pokazao je dominaciju u skok igri te selektor Ivaylo Petev može ozbiljno razmisliti da mu uputi poziv za utakmice Lige nacija.

Salernitana do kraja sezone igra domaće mečeve protiv Cagliarija i Udinesea te gostuje Empoliju što je sasvim dobar raspored da se ostane u ligi.

Top Komentari

pitariistok
Djuric gospodin za sve u savezu...nikad se covjek cuo nije a imao je masu razloga da pljuje po njima....
9 0
yugopo
Bravo Djuricu!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi