Leeds je ispao, ali je Big Sam nasmijan napustio klub, a sve zbog novca

Nevjerovatan podatak

Leeds je ispao, ali je Big Sam nasmijan napustio klub, a sve zbog novca

Esmer Oštraković

Sam Allardyce, poznatiji kao Big Sam, četiri kola prije kraja preuzeo je ekipu Leedsa kako bi ih pokušao spaisiti u Premiershipu.

U tome nije uspio, te je u te četiri utakmice uspio izboriti samo jedan bod, te je upisao tri poraza.

Bod je uzeo protiv Newcastlea, dok je poraze upisao od Manchester Cityja, West Hama i Tottenhama.

Tako je Leeds završio na 19. mjestu na tabeli, sa pet bodova manje od sigurne zone i sledeće sezone takmičit će se u Championshipu.

Nakon što nije uspio da uradi ono zbog čega je dovede, Leeds je odlučio da raskine ugovor sa njim, a on nije imao ništa protiv toga.

Nasmijan je napustio tim Leedsa a za četiri utakmice zaradio je preko pola miliona funti, što je zaista nevjerovatno.

Ipak, oborio je neslavan rekord kao trener sa najkraćim stažom u jednom timu iz Premiershipa, ali sigurno da ga to mnogo ne brine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno razlog je novac koji je dobio od kluba.

Allarycje je u Leedsu proveo samo 30 dana, a prije njega je rekord držao Les Reed koji je 2006. godine vodio Charlton deset dana više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi