Igrao na deset pozicija, zarađivao milion godišnje, a od fudbala se oprostio sa 26 godina

Ne može se protiv prirode

Igrao na deset pozicija, zarađivao milion godišnje, a od fudbala se oprostio sa 26 godina

A. Čaušević

Nekad je priroda jača od svih ljudskih napora, potvrđuje to primjer iz najjače fudbalske lige svijeta. 

Veznjak Southamptona Sam McQueen se od fudbala oprostio sa 26 godina. Njegova odluka je potvrđena danas.

McQueen se klubu iz rodnog grada priključio sa osam godina, a posljednje tri godine je proveo u pokušajima da se vrati na teren.

U oktobru 2018. godine doživio je tešku povredu koljena dok je igrao na posubi u Middlesbroughu i od tada se nije uspio oporaviti.

Doživio je u međuvremenu nekoliko teških udaraca, dolazilo je do infekcija na koljenu što je zahtjevalo dodatne operacije. Na kraju je morao dići sidro.

"Ovo je bila nevjerovatno teška odluka. Očajno sam želio da ponovo zaigram fudbal, ali moram uraditi ono što je ispravno za mene i za porodicu, pourčio je McQueen.

Kada je 2016.godine promovisan u prvi tim Svetaca na godišnjem nivou je zarađivao milion funti. Predviđala mu se blistava budućnost jer je bio i član U21 selekcije Engleske.

Interesantno da je bio svestran igrač. Iako je po prirodi veznjak treneri su ga koristili na deset pozicija, od napadača do lijevog beka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dok je igrao za Southampton B tim u Premiershipu 2 postizao je golove u svim pozicijama na kojim je igrao osim kao napadač.

"Vrijeme koje nisam proveo na nogama dovelo je da moje tijelo totalno izgubi kondiciju te sada nakon bilo kojeg pokušaja treniranja doživim istegnuće mišića te to moje koljeno ne može podnijeti", poručio je Englez.

Top Komentari

Mele
Ne može se protiv prirode............. Moze li novinar objasniti kakve ovo ima veze sa njegovim koljenom. Pa nije poplava ili zemljotres.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi