Partizanu tri miliona eura, ali svi su u čudu: Samed Baždar šokirao izborom novog kluba

Tvrde mediji iz Srbije

Partizanu tri miliona eura, ali svi su u čudu: Samed Baždar šokirao izborom novog kluba

Esmer Oštraković

Samed Baždar je u mjesecima iza nas bio u centru pažnje javnosti kako u Srbiji tako i u našoj zemlji.

Razlog je bio taj što se u nekoliko navrata povezivao sa nastupom za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali nedavno je postalo jasnod da od toga neće biti ništa.

Odlučio je Novopazarac da igra za reprezentaciju Srbije, a u posljednje vrijeme se mnogo govorilo o njegovom odlasku iz Partizana.

Očekivalo se naravno da će karijeru nastaviti u Evropi i da će izabrati jako dobar klub za svoj razvoj obzirom da se radi o velikom talentu.

Svi su danas ostali u šoku kada su beogradski mediji objavili informaciju da je Partizan prodao Baždara.

Oglasi

Naime, kako tvrde mediji iz Beogarada Baždar je prodat za 3 miliona eura, ali ne ide niti u jednu od najjačih liga na svijetu kao što se to očekivalo.

Baždar će svoju karijeru nastaviti na skroz drugom kontinentu, a radi se o Aziji, te će karijeru nastaviti u Ujedinjenim Arapskim Emirateima.

Prema tvrdnjama beogradskih medija Baždar iz Partizana za tri miliona eura prelazi u ekipu Al-Aina.

Na klupi ovog tima sjedi legendarni Hernan Crespo koji će tako ubrzo postati novi trener fudbalera koji se povezivao sa nastupom za Bosnu i Hercegovinu.

Sigurno da je ovo veliko iznenađenje za sve u Srbiji jer su Bažadara svi očekivali u nekoj od najjačih liga u Evropi.

Oglasi

U protekloj sezoni Baždar je bio standardan prvotimac Partizana, te je u domaćem prvenstvu odigrao 19 utakmica i postigao je pet golova.

Baždar je nedavno potvrdio da će igrati za Srbiju

"Iskreno da vam kažem, nisam reagovao kada se prvi put pojavila priča da ću igrati za Bosnu i Hercegovinu, jer sam smatrao da je to obična medijska "patka" koja traje nekoliko sati i prođe kako se i pojavila - bez posledica.

Tako je, ispostavilo se, i bilo. U međuvremenu me je selektor Dragan Stojković pozvao u reprezentaciju Srbije, što mi je bio dečački san, jer sam u svim mlađim selekcijama igrao za "orlove" i tu nije bilo nikakve dileme. I, odjednom - ponovo se danas pojavljuje ta priča o BiH, o nekakvom pozivu, razgovoru, prihvatanju, što nema nikakve veze sa istinom i moram da reagujem, jer mi remeti mir i planove", rekao je Baždar za Telegraf.

Osim toga napomenuo je da želi da zaustavi špekulacije i da je njegov jedini izbor Srbija.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Kao prvo, uopšte nemam pasoš Bosne i Hercegovine. Niko me nije kontaktirao iz tamošnjeg Saveza, da jeste odgovor bi bio ovakav kakav vama prenosim: moj izbor je samo Srbija i tu sve ostalo gubi smisao. Zahvalan sam selektoru Stojkoviću što sam dobio priliku da branim boje A selekcije, što sam imao priliku i da debitujem, da učim od njega i saigrača koji su u najboljim klubovima.

Volio bih da ostanem u tom odabranom društvu, da budem dio velikog takmičenja, ali o tome neka sudi selektor. Apsolutno poštujem Bosnu i Hercegovinu, tamošnju reperzentaciju, ljude među kojima imam dosta prijatelja i poznanika, ali naprosto mediji su promašili temu u ovom slučaju, moj izbor je jasan i to je Srbija", završio je Baždar.

Top Komentari

Hanibal
Dabogda nikad ne zaigrao za srbiju, fasisticku zemlju.
1 0
Wiener
promasio si ti zemlju seljacicu...nauci dobro himnu i kad ti budu skandirali Srebrenicu i Mladica ti se sjeti da je tvoje srce tako odabralo!! bosni takvi kao ti netrebaju..i nemoj nas majke ti postovati a ni spominjati..daleko ti kuca bila..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi