Samo jedan igrač Juventusa je osvojio devet uzastopnih Scudetta

Bio je tu od prvog dana

Samo jedan igrač Juventusa je osvojio devet uzastopnih Scudetta

E. Škorić

Juventus je u nedjelju navečer pobijedio Sampdoriju i tako stigao do devete uzastopne titule prvaka Italije. Jedini čovjek u trenutnom timu Stare dame koji je tu od početka te nevjerovatne dominacije je Giorgio Chiellini.

On je u svakoj od proteklih devet sezona upisao barem jedan nastup, a sve je počelo u sezoni 2011/12.

Andrea Barzagli se povukao prošlog ljeta i on je ostao na osam osvojenih Scudcetta, kao i Leonardo Bonucci koji je jednu sezonu proveo na posudbi u Milanu, a Gigi Buffon je također ostao uskraćen za svih devet naslova jer je jednu sezonu bio u PSG-u.

Chiellini je nedavno produžio ugovor do ljeta 2021. i navršit će 36 godina sljedećeg mjeseca. U dresu Juventusa je sakupio 510 utakmica i postigao je 36 golova uz 22 asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim devet Scudetta, ima i četiri Kupa, četiri italijanska Superkupa i titulu Serije B iz sezone 2006/07.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Stari_trafford
Bonuci je prodan milanu ,nije bio na posudbi ,nakon jedne sezone se vratio
7 0
Bulle
Nije bio na posudbi, upravu si.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi