Sampaoli više nema šta čekati, a ostavio je Aguera na klupi

Argentina za život ili smrt

Sampaoli više nema šta čekati, a ostavio je Aguera na klupi

Reprezentacija Argentine uskoro će početi meč 16. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo. 

Protivnik Argentini noćas je Venezuela, a meč se igra u Buenos Airesu. Venezuela je posljednjeplasirana reprezentacija sa samo 7 bodova, dok Argentini već odavno gori pod nogama. 

Oni se trenutno nalaze na 6. mjestu, odnosno poziciji koja vodi u dodatne kvalifikacije, ali sa večerašnjom pobjedom pretekli bi selekcije Čilea, Perua i možda Urugvaja (Urugvajci kasnije igraju protiv Paragvaja) te bi popravili šanse za plasman u Rusiju. 

Selektor Argentine Jorge Sampaoli večeras je odlučio ostaviti Sergia Aguera na klupi za rezerve, a šansu u napadu je dobio Icardi.

Argentina: Romero, Otamendi, Fazio, Mercado, Di Maria, Pizarro, Biglia, Acuna, Messi, Dybala, Icardi. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Venezuela: Farinez, Garcia, Chancellor, Villanueva, Feltscher, Cordova, Machis, Herrera, Rincon, Martinez, Rondon. 

Meč počinje od 01.30 sati po našem vremenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi