Umtitija svi otpisali, Barcelona ga godinama tjera, a on sada dobio dvije nestvarne ponude

U Lecceu se vraća u staru formu

Umtitija svi otpisali, Barcelona ga godinama tjera, a on sada dobio dvije nestvarne ponude

E. Čaušević

Samuel Umtiti već godinama muku muči s povredama i lošom formom, te je nekoliko sezona većinom "grijao klupu" u Barceloni prije nego što je pred početak ove sezone iznenadio sve odlukom da ide na posudbu u Lecce. No, ispostavilo se to kao dobar potez jer je Umtiti svojim igrama već privukao interes pojedinih klubova.

Umtiti je ljetos stigao u Lecce na posudbu iz Barcelone do kraja ove sezone i sigurno je da će se vratiti na Camp Nou ovog ljeta jer italijanski klub nema dovoljno sredstava da otkupi njegov ugovor od Katalonaca.

Francuz s Barcom ima saradnju do ljeta 2026. godine, ali i pored činjenice da se lagano vraća u staru formu teško je očekivati da će nakon povratka iz Leccea biti u planovima Xavija Hernandeza koji je zadovoljan defanzivcima koje trenutno ima na raspolaganju.

Umtiti u Lecceu nije počeo baš najbolje i na početku sezone nije mnogo igrao, ali u posljednje vrijeme to se promijenilo.

Ovaj 29-godišnjak se ustalio u početnu postavu i odličnim igrama podsjetio je na najbolje dane svoje karijere. Čini se da se Umtiti konačno vratio i u dobru fizičku formu što baš i nije bio slučaj u prethodnim godinama.

La Gazzetta dello Sport piše da neće biti iznenađenje ukoliko Umtitija i naredne sezone budemo gledali u Seriji A, ali u daleko slavnijem klubu.

Oglasi

Navodno, interes za francuskog defanzivca pokazali su gradski rivali Milan i Inter koji su spremni da ga dovedu na ljeto iz Barcelone, ali su katalonskom klubu poslali jasnu poruku.

Milan i Inter ne žele da plate obeštećenje za Umtitija i nadaju se da će im Barcelona izaći u susret i raskinuti s njim sporazumno saradnju na ljeto, a nakon toga Francuz će birati da li će ići u Milan ili Inter.

Umtitiju je najvažnije da ostane zdrav i da bude standardan do kraja sezone i kako stvari stoje ponuda mu neće manjkati.

U Barceloni već godinama pokušavaju da ga se riješe i ranije su mu nudili raskid ugovora što je on odbijao. Međutim, nakon što se pojavio interes Milana i Intera čini se da bi konačno i Katalonci mogli da profitiraju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Barci je prijeko potrebno da se riješava igrača koji nisu u Xavijevim planovima kako bi riješili problem s finansijskim fair playjom i mogli dovoditi pojačanja na ljeto. Odlazak Umtitija bio bi sigurno veliko olakšanje.

Iako su Francuza davno otpisali i poručili mu da više neće biti na nivou kao nekada čini se da je on odlučio da pokaže da su pogriješili. Već sada je dobrim igrama skrenuo pažnju velikih klubova s Apenina, te će biti zanimljivo vidjeti za koga će Umtiti nastupati naredne sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi