Saničanin potpisao za Partizan: Napustio sam reprezentaciju jer je ovo veliki korak za mene
FOTO: FK Partizan

Zahvalio se selektoru Petevu i NFSBiH

Saničanin potpisao za Partizan: Napustio sam reprezentaciju jer je ovo veliki korak za mene · Zvanično

Haris Zilić

Bh. reprezentativac Siniša Saničanin i zvanično je novi fudbaler Partizana.

Beogradski klub je danas u prostorijama upriličio i predstavljanje reprezentativca BiH, koji je dao i prve utiske nakon potpisa.

"Početak prelaznog roka obilježio je moj dolazak u Partizan, što mi je posebno drago. Što se tiče mene i mog prelamanja da li da odem u inostranstvo ili dođem među crno-bele, nije mi bilo toliko teško, posebno kada sam vidio odlučnost trenera Stanojevića i uprave da me dovedu", rekao je Saničanin i nastavio:

"Partizan je stvarno veliki klub i takva ponuda se ne dobija često u životu tako da smatram da je ne treba olako odbijati. Lako sam prelomio kada sam vidio veliku želju svih u klubu i profesionalnost na visokom nivou Partizana. Svi su bili prekorektni prema meni i kada sam pričao sa ljudima sa kojima radim, kao i sa porodicom, zaključili smo da će to biti najbolji potez do sada u mojoj karijeri. Partizan je stvarno veliki klub i može biti velika odskočna daska za najjače lige sveta i Evrope.”

Nakon toga Saničanin se zahvalio selektoru Petevu i NFSBiH što su mu dopustili da napusti kamp reprezentacije i dođe na potpis ugovor sa Partizanom.

"Napustio sam reprezentaciju jer je ovo veliki korak u mom životu i karijeri, kako za mene, tako i za moju porodicu. Nisam želio ništa da rizikujem i u razgovoru sa selektorom Petevom, kome se ovom prilikom zahvaljujem, ispao je stvarno korektan, nije mi ni u jednom trenutku rekao da se ne slaže sa tim da idem, jer su bile prijateljske utakmice. Da su bile kvalifikacione, uopšte ne bi bilo govora o tome da napuštam utakmice. Želim da se zahvalim selektoru Petevu i ljudima iz saveza", rekao je Saničanin.

U sezoni 2019/2020 osvojio je sa Vojvodinom Kup Srbije, kada su u finalu bili bolji upravo od Partizana. Naš reprezentativac se ne boji pritiska.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Uzeli smo Kup prošle godine, što mi je stvarno bila velika čast, protiv takvog rivala uzeti Kup. Imam želju i sa Partizanom da uzmem i Kup i titulu, da ne pričam o duploj kruni. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama to ostvariti. Da nisam spreman na pritisak, ne bih se sigurno odlučio na ovakav potez, otišao bih možda negdje u inostranstvo gdje me ne poznaju i lakše bih se nosio sa tim. Spreman sam i jedva čekam da se nosim sa pritiskom, jer to je neki sportski pritisak. Jeste Partizan veliki klub, ima velike navijače, jedva čekam da istrčim na teren i da se svi zajedno radujemo”, izjavio je Saničanin nakon potpisa.

Siniša Saničanin je karijeru počeo u Rudaru iz Prijedora, nakoga toga je igrao za Borac, Mladost i Vojvodinu, dok je za "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine skupio deset nastupa, a prije toga za U21 reprezentaciju nastupio je na osam utakmica.

Top Komentari

ragge
Dobar momak i dobar igrač, mislim da je mogao napraviti i transfer u neku jacu ligu ali lagano, korak po korak..sretno
22 0
JuventinoBK
Momak je baš ljudina, kako samo postuje Bosnu. Svaka čast
21 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi