Novi trener, novo Sarajevo: Bordo tim razbio Posušje na Koševu!

Uvjerljiv trijumf

Novi trener, novo Sarajevo: Bordo tim razbio Posušje na Koševu!

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u 3. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu savladalo Posušje s 3:0 i tako je debi novog trenera Simona Rožmana na klupi Bordo tima prošao zaista odlično.

Nakon poraza od Sloge Meridian (1:2) Sarajevo večeras na debiju Simona Rožmana nije dopustilo iznenađenje i bez većih problema je savladana ekipa Posušja s 3:0

Sarajevo od samog početka ima potpunu kontrolu nad utakmicom. Prvu šansu domaći stvaraju već u petoj minuti kada Mario Vrančić udarcem s 12 metara pogađa stativu.

Pet minuta kasnije Oliveira je u sjajnoj šansi. Probio je po desnoj strani, šutirao, ali tik pored gola.

Potom se igra umirila. Bordo tim je kontrolisao loptu, no izostala je igra prema naprijed i Posušje se bez većih problema branilo.

U 41. minuti gosti stvaraju prvu šansu. Boban snažno šutira s nekih 13-14 metara i pogađa vanjski dio mreže. Mnogi su pomislili da je gol.

Oglasi

A onda u 45. minuti Sarajevo vodi. Ziljkić ubacuje iz slobodnog udarca, golman Posušja Kolić loše reaguje i pogađa loptom Renana Oliveiru koji tako proslavlja svoj drugi pogodak ove sezone za prednost Bordo tima od 1:0 na poluvremenu.

Nastavak ne donosi previše uzbuđenja sve do 58. minute meča. Mustafić gubi loptu na sredini terena, uslijedila je brza kontra, a potom sam pred Šahinovića izlazi Boban. Golman Bordo tima fenomenalno brani i spašava svoj tim.

Sarajevo prijeti tek u 65. minuti. Oliveira hvata volej s distance, lopta ide tik pored gola.

U 66. minuti penal za Sarajevo. Bekavac ruši Beganovića, a sudija Mirza Kazlagić pokazuje na bijelu tačku. Tri minute kasnije penal je izveden, strijelac je Almedin Ziljkić za prednost Sarajeva od 2:0.

Sarajevo u 74. minuti dolazi i do trećeg gola. Mladi Buljubašić sjajno izbacuje Ziljkića, a ovaj ležerno zabija za 3:0.

Oglasi

Bez većih problema je Bordo tim do samog kraja završio meč. Posušje je pokušalo nešto napraviti, ali sve je to bilo preslabo i završilo je 3:0.

Premijer liga BiH, 3. kolo:

Sarajevo - Posušje 3:0

SARAJEVO: Šahinović, Duraković, Trako, Jelić-Balta, Vrančić, Oliveira, Kyeremeh, Beganović, Buljubašić i Mustafić, Ziljkić

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

POSUŠJE: Kolić, Brković, Kamenar, Krišto, Stapić, Begić, Bekavac, Maglica, Lučić, Boban i Jenjić

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vasili
Rožman je mlad, ambiciozan trener, moje lično mišljenje je da bi zaista mogao nešto veliko postići, ima viziju, ima motivaciju, VOLIM TE SARAJ'VOO
5 2
Patrice77
Samo bez euforije, rad u tisini, koliko god je to moguce.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti