Sušić režirao preokret, Sarajevo na Koševu bolje od Radnika

Meč 17. kola Premijer lige

Sušić režirao preokret, Sarajevo na Koševu bolje od Radnika

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva danas su na Koševu nakon nevjerovatnog preokreta pobijedili Radnik sa 2:1 u meču 17. kola Premijer lige.

Radnik je prvi zaprijetio u večerašnjem meču dalekometnim pokušajem Gogića, ali je lopta otišla pored gola Sarajeva. Četiri minute kasnije pokušao je Mustedanagić na drugoj strani iz slobodnjaka, ali ostalo je 0:0.

Prvu pravu priliku na meču vidjeli smo u 15. minuti. Fanimo je odlično šutirao ka golu Radnika, ali je Kozić uspio da zaustavi njegov udarac.

U 18. minuti Handžić je uspio da postigne gol, ali je ranije akcija prekinuta zbog ofsajda. Ipak, na usporenom snimku moglo se vidjeti da se radilo o dosta diskutabilnoj situaciji.

Sarajevo ponovo prijeti u 33. minuti. Domaći su odigrali sjajnu akciju, ali na kraju je Đokanović loše šutirao i loptu je bez problema uhvatio golman Radnika. Do kraja prvog dijela nije bilo previše uzbuđenja i ostalo je 0:0.

I u drugom dijelu gledali smo incijativu Sarajeva, dok je Radnik čekao šansu iz kontri. Prvo uzbuđenje vidjeli smo u 62. minuti kada je Velkoski sjajno šutirao sa 25 metara, ali je Kozić ponovo to odbranio.

Sarajevo je napadalo i tražilo šansu, dok su se igrači Radnika samo fokusirali na odbranu svog gola. Bordo klub je mogao do gola u 83. minuti kada je Fanimo uposlio Sušića, ali u posljednji trenutak Novaković je izblokirao njegov udarac.

U 88. minuti šok na Koševu. Radnik je uspio da povede sa 1:0 kada se Lazić odlično snašao u kaznenom prostoru domaćeg tima nakon centaršuta Nikića, te je savladao Kovačevića za vodstvo kluba iz Bijeljine.

Međutim, samo minutu kasnije Sarajevo je uzvratilo. Do lošte je došao Sušić koji s nekih desetak metara šalje loptu u mrežu nemoćnog Kozića za 1:1. U prvoj minuti nadoknade Sarajevo stiže do nevjerovatnog preokreta.

Sjajni Sušić je ovaj put asistirao, a mrežu Radnika pogađa Fanimo za konačnih 2:1 i nastavak sjajne serije bordo kluba.

Premijer liga, 17. kolo:

Sarajevo - Radnik 2:1

Sarajevo: Kovačević, Pidro, Hebibović, Mustedanagić, Velkoski, Miličević, Pejović, Đokanović, Handžić, Dupovac, Fanimo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Kozić, Nikić, Novaković, Sušić, Mekić, Bradonjić, Gogić, Huseinbašić, Vušurović, Šubert, Janjić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Tino veceras proradio - Svaka cast momcino - ovi zadnji par minuta tekme mi pritisak skocio na 200 , jos cu jednom i fasovati infarkt
27 2
MUFCDOGROBA
Handzicu napusti.
22 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi