Sarri iznenadio pesimističnom izjavom nakon pobjede u Torinu

Kod njega nema euforije...

Sarri iznenadio pesimističnom izjavom nakon pobjede u Torinu

Trener Napolija Maurizio Sarri dao je prilično iznenađujuću izjavu nakon velike pobjede njegovog tima u Torinu nad Juventusom ostvarene u posljednjim trenucima susreta (1:0).

Napolitanci su se primakli prvoplasiranom Juventusu na samo jedan bod zaostatka, a Sarri je nakon utakmice bio vrlo odmjeren i oprezan, pa reklo bi se i pesimističan.

"Budimo realni, i dalje imamo vrlo male šanse da prestignemo Juventus. Juve ostaje ispred nas, pobijedili smo ali gotovo se ništa nije promijenilo. Ništa nije ni gotovo", hladnokrvno je poručio Sarri, te nastavio:

"Nije bilo savršeno, ali pobijedili smo i moramo biti sretni. Da smo ranije podigli tempo igre, mogli smo i ranije riješiti ovu utakmicu. Pobijediti ovdje je čudesno, najviše zbog osjećaja kojeg imaju naši navijači. Izuzetno smo zadovoljni, ali ne smijemo padati u euforiju. Moramo shvatiti ovo kao jednu utakmicu, kao jednu pobjedu a nikako ne kao da smo osvojili titulu. Još smo daleko od nje".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Juventus predstavlja moć. Osvojio je šest titula uzastopno i trenutno je još uvijek na prvom mjestu. To je ekipa koja predstavlja Seriju A, koju svako želi pobijediti i čijim se porazima najviše raduju. Da bismo njima parirali, trebamo dati 105%. Mi nekim klubovima u Italiji ne možemo parirati po novcu i organizaciji, ali igrački i taktički možemo. Ovaj tim je godinama unazad rastao u svakom smislu, a pobjeda na ovom stadionu je nešto što smo i zaslužili nakon svega", zaključio je Sarri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije