Sarri je već bivši, Juventus u pregovorima s novim trenerom

Zna se ko je glavna želja

Sarri je već bivši, Juventus u pregovorima s novim trenerom

E. Čaušević

Juventus je sinoć na svom terneu pobijedio Lyon (2:1) u revanšu osmine finala Lige prvaka, ali to nije bilo dovoljno ovom klubu da prođe dalje.

Lyon je u prvoj utakmici slavio sa 1:0 i zbog gola u gostima uspio je da prođe dalje i napravi veliko iznenađenje. Ispadanje Juventusa sigurno je senzacija jer su imali velike ambicije kada je u pitanju ova sezona Lige prvaka.

U Torinu se već dugo vremena čeka trofej Lige prvaka, te su prije dvije godine doveli čak i Cristiana Ronalda kako bi to ostvarili, ali ni ovaj put nisu uspjeli.

Nakon sinoćnjeg meča na velikom udaru kritika našao se trener Maurizio Sarri za kojeg mnogi kažu da je završio svoje u Juventusu. Iako je osvojio Scudetto u svojoj prvoj sezoni čini se da će ga neuspjeh u Ligi prvaka itekako koštati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sport Italia piše jutros da su čelnici Juventusa već odlučili da uruče otkaz Sarriju, ali da će to zvanično potvrditi tek kada pronađu zamjenu za njega. Na listi kandidata nalazi se nekoliko imena, a navodno prva želja je Mauricio Pochettino.

Navodno, italijanski klub je već kontaktirao Pochettina koji je bez posla već više od pola godine nakon što je dobio otkaz u Tottenhamu. Kako stvari stoje pregovori već traju između Pochettina i Juventusa, a da li će on biti novi trener Stara dame sigurno će se znati veoma brzo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
Kaze komentator na Areni sinoć, izlazi Pjanić, ja ga ne bih izveo nikad al ko mene sta pita... Tu sam i završio sa Juventusom.
9 0
Arnel925
Sarri je za druge lige dobar
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi