Sarri, Kepa i Caballero u začaranom krugu, ali Italijan je pronašao rješenje
Španski golman napravio je veliki haos pošto je odbio da izađe iz igre prije penala u finalu Liga kupa Chelsea - Manchester City

Jednu brani Kepa, drugu Caballero

Sarri, Kepa i Caballero u začaranom krugu, ali Italijan je pronašao rješenje

Edmir Škorić

Willy Caballero je startao na golu Chelseaja u srijedu protiv Tottenhama (2:0) u Premier ligi, dok je Kepa kažnjen zbog odbijanja da bude zamijenjen u finalu Liga kupa protiv Manchester Cityja.

Menadžer Chelseaja Maurizio Sarri tvrdi da je sve izgladio sa Kepom, ali odbio je potvrditi da li će Španac biti na golu ovog vikenda protiv Fulhama. U biti, otkrio je da će braniti u jednom od naredna dva meča, ali nije otkrio u kojem.

Caballero je u jako teškom meču protiv Tottenhama sačuvao mrežu, pa je dodatno otežao Sarriju posao, a italijanski trener nikako da prelomi i još uvijek se ne isključuje mogućnost da Kepa stane na gol u idućem meču.

"Situacija je sada gotova. Kepa je naš prvi golman. Ali sretni smo i zbog Caballera, jer sada znamo da je u stanju da brani na velikim i zahtjevnim utakmicama", rekao je Sarri danas novinarima.

Očigledno će Kepa i Caballero podijeliti zadatke u naredna dva meča, pošto Chelsea prvo igra s Fulhamom u Premier ligi, pa sa Dinamom Kijevom u osmini finala Evropske lige.

"Siguran sam da će Kepa u jednom od dva naredna meča biti na terenu", priznaje Sarri.

Upitan kako to da je ostavio Kepu, najskupljeg svjetskog čuvara mreže, na klupi za tako važnu utakmicu, Sarri je rekao: „Mislim da je to bila ispravna odluka. Kepa je donio pogrešnu odluku. Ipak, to moramo završiti, on će braniti u nekoj od naredne dvije utakmice. Mlad je, pravi greške, ali mora da nekada odgovara za te greške i da uči iz njih", zaključio je trener Plavaca.

Caballero je veliki gospodin: "Prvo sam prišao Kepi i rekao mu par stvari"

Caballero je bio rezerva sve do sinoć, a šansu da zaigra od prve minute dobio je nakon što je Kepa Arrizabalaga napravio veliku glupost. Mladi španski golman na meču protiv Manchester Cityja odbio je izaći iz igre i to je Maurizio Sarri odmah kazni.

Sarri je odlučio da Kepa preseli na klupu, a Caballero je neočekivano dobio šansu koju je čekao od početka sezone. Iskusni golman je nakon utakmice priznao da mu je Kepa dao podršku, ali je i on pokazao da je zaista veliki gospodin.

Caballero je priznao da je bio iznenađen kada je vidio da će igrati od prve minute i prvo što je uradio je da je otišao do Kepe kako bi s njim popričao o svemu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Istina je da mi je on dao podršku kada je čuo da ja branim. No, kada je trener rekao da sam na golu odmah sam prišao Kepi i dao mu savjet. Rekao sam mu da mora nastaviti maksimalno raditi i da se u karijeri dešavaju tako teške odluke, ali da na njih mora biti spreman. Jedan drugom smo podrška i to je jako važno", rekao je Caballero nakon utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi