Sarri konačno riješio misteriju zašto De Ligt ne igra

Holanđanin "nestao"

Sarri konačno riješio misteriju zašto De Ligt ne igra

A. Čaušević

Od dolaska u Juventus i povrede Giorgija Chiellinija Matthijs De Ligt je bio neizostavan član startne postave Bianconera.

De Ligt posljdnjih sedmica mečeve Juventusa gleda sa klupe što je bio dovoljan povod da mediji u Italiji i Španiji počnu špekulisati o raznim teorijama.

Misteriju zašto talentovani Holanđanin ne igra u posljednje vrijeme pred utakmicu sa Romom riješio je trener Stare Dame, Maurizio Sarri.

Sarri je između ostalog kazao kako su fizički problemi glavni razlog zašto 20-godišnjak nije nastupio na nekoliko posljednjih susreta.

"Počinje biti bolje, ima malih problema s leđima koje se će nadam se riješiti vrlo brzo. Osjećaj je da se vraća na svoj uobičajni nivo", rekao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Leonardo Bonucci je planirao odmoriti nekoliko utakmica tokom januara, međutim Maurizio Sarri mu nije mogao izaći u susret zbog De Ligtovog problema.

De Ligta je uspješno mijenjao Merih Demiral, a još uvijek nije poznato kada će reprezentativac Holandije ponovo moći zaigrati u startnoj postavi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi