Sarri o otpisivanju veznjaka: Znao je moju odluku, više ništa za njega ne mogu učiniti
Italijanski stručnjak je ekipu Chelseaja preuzeo od sunorodnjaka Antonija Contea (Foto: EPA)

Drinkwater nema šta da traži u timu

Sarri o otpisivanju veznjaka: Znao je moju odluku, više ništa za njega ne mogu učiniti

M. Šljivak

Maurizio Sarri je tokom sezone na klupi Chelseaja imao uspona i padova.

Bilo je trenutaka u kojima je Chelsea izgledao zaista sjajno, ali i onih momenata u kojima su navijači molili da Italijan ode sa klupe.

Jedan od onih koji je jedva čekao da Sarri ode je veznjak Danny Drinkwater. Ta mu se želja nije ispunila, a Drinkwater ove sezone uopšte nije igrao za Plavce.

Italijanski stručnjak je sasvim jasan zbog čega se odlučio odreći usluga 29-godišnjeg fudbalera ove sezone.

"Rekao sam mu na početku sezone da ne računam na njega. Ne uklapa se u moj sistem i zbog toga ne igra. Razumio je odluku, ali je odlučio da ostane", rekao je Sarri, te je dodao:

"Možda griješim, ali to je moje mišljenje. Pokušavam biti iskren prema igračima. U augustu sam mu rekao da može ići jer neće igrati i da bi trebao ići. Nije me poslušao, dobar je momak, ali u moj sistem se ne uklapa. Više ništa za njega ne mogu učiniti", istakao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Drinkwater zato van terena pravi spektakl. Nedavno je uhvaćen u vožni u alkoholiziranom stanju, a 100.000 funti sedmično mu omogućavaju da radi šta hoće.

Ako Sarri ostane na Stamford Bridgeu Drinkwater će sasvim sigurno morati da potraži novi klub.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi