Sarri od naredne sezone u Premiershipu?

Želi ga Chelsea

Sarri od naredne sezone u Premiershipu?

Italijanski trener Maurizio Sarri pravi je hit ove sezone, kako u Seriji A, tako i u ostatku fudbalske Evrope, ali i svijeta. 

Sarrijev Napoli igra vjerovatno najljepši fudbal u Evropi i trenutno se nalaze na 2. mjestu Serije A (imaju meč manje od Intera), a nakon devet odigranih utakmica upisali su osam pobjeda i remi. 

U posljednja tri meča u svim takmičenjima igrali su derbije. Prvo su gostovali kod Rome i pobijedili sa 1:0, da bi samo nekoliko dana kasnije izgubili u gostima od Manchester Cityja sa 2:1. Proteklog vikenda odigrali su i treći derbi u nizu, a ovog puta je meč završen 0:0 i to protiv Intera na San Paolo stadionu. 

Naravno, dobre igre Napolija nisu prošle nezapaženo, a najviše bi od toga mogao profitirati njihov trener Sarri. Kako prenosi 7 Gold Televizija, za Sarrijeve usluge interesuje se ekipa Chelseaja, koja bi narednog ljeta mogla ostati bez trenera. Priča oko Conteovog odlaska je mnogo, a on bi navodno od narednog ljeta umjesto na klupi Chelseaja trebao sjediti na klupi Milana. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Londosnki Plavci spremni su da ponude Sarriju 12 miliona eura godišnju platu, a njihovi ljudi već rade na ovom transferu. Zanimljivo, ovaj stručnjak u svom ugovoru sa Napolijem ima otkupnu klauzulu od 7,5 miliona eura što ne bi trebao biti nikakakv problem za tim poput Chelseaja. 

Podsjetimo da je Sarri prije Napolija sjedio na klupi brojnih italijanskih klubova od kojih su najponatiji Verona, Pescara i Empoli. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi