Sarri tek treba saznati je li dobio otkaz: Chelsea već ima zamjenu?

Bit će burno na Stamford Bridgeu

Sarri tek treba saznati je li dobio otkaz: Chelsea već ima zamjenu?

Italijanski stručnjak Maurizio Sarri još uvijek strepi jer nije siguran poslije sinoćnjeg debakla na Etihadu hoće li dobiti otkaz ili ne.

Podsjetimo, Plavci su izgubili od Građana u okviru Premiershipa sa čak 6:0 i jasno je da se Sarriju sada ozbiljno trese stolica.

Engleski mediji prenose kako još uvijek nije došlo do sastanka između čelnika kluba i italijanskog trenera tako da se još ne zna šta će biti, a Chelsea navodno ima plan B u slučaju da se pokažu izlazna vrata Sarriju.

Kako prenose inostrani mediji, Plavci bi na mjesto prvog trenera postavili njegovog pomoćnika Gianfranca Zolu. Zola bi bio na klupi barem do kraja sezone kada bi klub vjerovatno doveo neko veće trenersko ime.

Podsjetimo, ovo je put kojim je nedavno krenuo i Chelseajev rival Manchester United koji je angažovao klupsku legendu Ole Gunnara Solskjaera nakon što je uručen otkaz Mourinhu. Solskjaer je za početak dobio ugovor do kraja sezone, a pod njegovom palicom United se preporodio.

Inače, Sarri je došao na klupu Chelseaja prošlog ljeta nakon što je Antonio Conte dobio otkaz, ali za sada ne pokazuje rezultate kakvi su se očekivali.

Sarri bi volio da ga Abramovič pozove 

Novinare je zanimalo Sarrijevo mišljenje nakon meča, ali najviše je bilo pitanja u stilu: 'Bojite li se poziva Abramoviča, odnosno otkaza?'.

"Ukoliko me predsjednik nazove, bit ću sretan, jer se do sada nikada nismo čuli", odgovorio je Sarri.

O potezu nakon meča, odnosno nepozdravljanju sa Guardiolom, kaže:

"Nisam vidio Pepa u tom momentu. Samo sam htio napustiti teren. Poslije sam, naravno, otišao da mu čestitam", rekao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je u pitanju sama utakmica, nije imao ništa pozitivno da kaže.

"Moramo pronaći objašnjenje za ovo u narednim satima. Imao sam dobar osjećaj prije meča. Primili smo glup gol u uvodnim minutama i to je uticalo na kompletnu utakmicu. Manchester City je igrao izvanredno, a mi smo bili loši".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi