Sastali se direktori Intera i Rome: Šta ovaj put koči Džekin transfer?

Još uvijek bez dogovora

Sastali se direktori Intera i Rome: Šta ovaj put koči Džekin transfer?

A. Čaušević

Postaje li Edin Džeko nestrpljiv zbog čekanja na prelazak u Inter? Odgovor na to pitanje je vjerovatno potvrdan jer su se pregovori poprilično odužili. 

Izvještaji iz Italije govore da je Džeko je odlučio da napusti Romu i to nakon četiri provedene godine u klubu iz italijanske prijestolnice. Promjenu sredine prošle sedmice je nagovijestio  selektor bh. reprezentacije Robert Prosinečki.

"Razgovarao sam sa obojicom. Pjanić će ostati u Juventusu, a Džeko mi je rekao da odlazi i to vjerovatno u italijanski tim", izjava je Prosinečkog koju su prenijeli italijanski mediji. 

Kapiten Zmajeva je navodno odavno postigao dogovor s Nerazzurrima kada su u pitanju lični uslovi, međutim zvanične potvrde transfera još uvijek nema.

Inter i Roma nikako ne uspjevaju da se dogovore, a mediji na Apeninima svakodnevno otkriju nešto novo šta koči dolazak Dijamanta u Grad mode.

Prema pisanju Gazzette dello Sport direktor Intera Giuseppe Marotta i izvršni direktor Rome Guido Fienga su se ovih dana sastali u prostorijama Lege Calcio.

Glavna tema je bila transfer Džeke. Vučica za igrački karton iskusnog napadača želi 20 miliona, a Nerazzurri za sada nude pola od tog iznosa.

Calciomercato.com tvrdi kako je milanski klub odbio da ustupi Romi 19-godišnjeg Davidea Merolu kako bi s izbjegla greška kao s Nicolom Zaniolomo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter bi Merolu koji ima ugovor do 2020. godine radije prodao Bolognu, a ugovor uključio klauzulu o pravu na prvootkup ovog fudbalera.

Džeko je velika želja trenera Intera Antonija Contea. On je odavno istakao želju da bh. fudbaler bude sa ekipom od samog početka priprema, ali još uvijek se ne nazire kraj ove transfer sage.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije