Kolašinac ne igra!
Selektor potvrdio - Kolašinca nema protiv Islanda, a protiv Slovačke upitno.

Potvrđeno

Kolašinac ne igra!

E. Ganibegović

Sead Kolašinac je uprkos povredi stigao na okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine, no sada je potvrđena loša, ali i očekivana vijest.

Na utakmici Marseillea prije desetak dana Sead Kolašinac se povrijedio i klecajući je uz pomoć medicinskog tima napustio teren.

Iako su u njegovom klubu potvrdili kako ga čeka pauza od oko tri sedmice, Kolašinac je ipak stigao u Zenicu na okupljanje reprezentacije u želji da pomogne ekipi.

Trenirao je individualno do sada, a selektor Faruk Hadžibegić je nakon danas održane press konferencije novinarima potvrdio da ga sutra nećemo vidjeti protiv Islanda.

Mjesto na lijevoj strani tako će vjerovatno zauzeti Jusuf Gazibegović, dok se nastupu Kolašinca selektor nada tri dana kasnije na gostovanju kod Slovačke.

Oglasi

Definitivno će gostovanje Slovačkoj biti teži zadatak od sutrašnjeg meča protiv Islanda, pa bi nam pomoć Kolašinca u toj utakmici odlično došla.

Sead Kolašinac je u najboljoj formi od svih naših fudbalera i povreda je stigla zaista u najgore moguće vrijeme, pred početak kvalifikacija za EURO.

Bez obzira na njegov izostanak sutra, nadamo se da će fudbaler koji dobije priliku umjesto njega odraditi posao na najbolji mogući način, te da se Sein izostanak neće reflektovati na krajnji rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Utakmica Bosna i Hercegovina - Island igra se sutra na Bilinom polju do 20:45, dok Zmajevi večeras od 18 sati na rasporedu imaju zvanični trening pred utakmicu. 

Tri dana nakon utakmice s Islandom, dakle, gostujemo kod Slovačke u Bratislavi koja će sutra kvalifikacije otvoriti u Trnavi utakmicom protiv Luksemburga. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti