Džeko jasan pred okršaj s Islandom: Samim tim što sam tu sa 37 godina vam sve govori!
Video:Dino Kurbegović

Press konferencija bh. reprezentacije

Džeko jasan pred okršaj s Islandom: Samim tim što sam tu sa 37 godina vam sve govori!

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igra protiv Islanda sutra na Bilinom polju utakmicu prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Jasno je da naš tim želi pobjedom otvoriti kvalifikacije za EP, ali su svjesni da nas protiv Islanda očekuje sigurno težak meč i da će i gosti s velikim ambicijama ući u sutrašnji meč.

Džeko je na press konferenciji pred okršaj protiv Islanda poručio da bi pobjeda sutra donijela dodatno samopouzdanje i smanjenje pritiska pred naredne mečeve kvalifikacija.

Prvo pitanje bilo je za Džeko koliko je bitno da dobrom igrom i rezultatom otvorimo ove kvalifikacije.

"Možda manje dobrom igrom, a više rezultatom. Imamo deset utakmica i neko će reći da ima da se igra, ali u našoj grupi svaka utakmica i bod su jako bitni. Početi kvalifikacije pobjedom je nešto što mi želimo, ali na terenu to moramo da pokažemo i damo maksimum. Pobjeda na startu ti daje samopouzdanje i euforiju za naredne utakmice. Kada pobijediš situacija je lakša i kod igrača i ima manje napetosti i što se kaže kod 'moranja'. Mi smo spremni, pa ćemo vidjeti sutra", rekao je Džeko.

Ponovo "lovimo" to EP, koliku želju imaš da se konačno plasiramo na to veliko takmičenje po prvi put u našoj historiji?

Oglasi

"Samim tim što sam tu sa 37 godina znači da imam ogromnu želju. S obzirom da u klubu igram stalno, svaka tri dana, a ostali igrači koji ne igraju za reprezentaciju idu sada odmor. Meni to nije želja ni cilj, najsretniji bih bio da ova reprezentacija napravi veliki rezultat i ode na to prvo Evropsko prvenstvo".

"U prošlosti smo to zaslužili da uradimo, a što nismo to uradili ima tu raznih faktora. Sada smo tu u novim kvalifikacijama gdje sve zavisi od nas. Imamo ekipe protiv kojih igramo koje su na našoj razini. Ne možemo reći da smo bolji od njih, ali isto tako nećemo reći ni da su oni bolji od nas. Imamo ovu ekipu već neko vrijeme na okupu i nema više izgovora mladi ili stari igrači. Siguran sam da ćemo od sutra krenuti na onom nivou na kojem želimo biti", kaže bh. napadač i nastavlja.

"Šanse su podjednake za sve ekipe u grupi jer svi startamo s nula bodova i tu nema neke prednosti. Možda nam je prednost što prvi meč igramo pred našim navijačima i pozivam ih da bode ekipu od početka do kraja jer je to jedna energija više za svakog igrača. Znam koliko ekipi znači podrška, kada se pogriješi da se ne zviždi. Svaki meč je bitan. Ne vidim zašto Island može krenuti drugačije od nas i oni žele dobro da startaju. Šanse su 50-50 i kada izađeš na teren moraš pokazati da to više želiš od njih".

Možemo li obećati bh. navijačima sutra jedan gol i ima li ova reprezentacija budućnost, te vidi li svog nasljednika među Zmajevima?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Što se tiče obećanja mogu samo obećati da će ekipa dati sve od sebe i da će svaki igrač ozbiljno shvatiti meč i da će 'poderat' na terenu jer samo tako možemo doći do željenog rezultata, a to je pobjeda. Imamo dobru ekipu, snagu i to moramo pokazati na terenu i da možemo trčati i više nego oni.

"Što se tiče nasljednika mislim da je BiH uvijek imala puno talentovanih igrača. Jedne godine izađe bek, druge vezni igrač... Ima tu dobrih igrača u napadu i ako mene ne bude danas-sutra mogu lako da me zamijene tako da tu nema problema", zaključio je Džeko.

Top Komentari

neddim
Babuka, nikad se neces ponoviti Edine!
3 0
Adrian
Zabi ga sutra legendo.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi