Svi su se pitali kakav će biti teren, a za mjesec dana na Bilinom polju se desila drastična promjena
Zenički travnjak i dom reprezentacije naše zemlje nalazi se u veoma dobrom stanju

Sve je spremno za meč Zmajeva

Svi su se pitali kakav će biti teren, a za mjesec dana na Bilinom polju se desila drastična promjena

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igra sutra na Bilinom polju protiv Islanda meč prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Poznato je da teren u Zenici nije bio u najboljem stanju, ali sada je situacija drastično drugačija.

Zmajevi su se okupili prije nekoliko dana u Trening kampu u Zenici gdje se punom parom pripremaju za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranike Faruka Hadžibegića očekuju dvije utakmice u narednim danima, a protivnici naše selekcije će biti Island i Slovačka.

Bh. reprezentacija već sutra na Bilinom polju dočekuje selekciju Islanda i jasno je da se svi nadamo da će Zmajevi pobjedom otvoriti novi ciklus kvalifikacija za EP i u što boljoj atmosferi dočekati gostovanje u Slovačkoj.

Jedna od glavnih briga našeg tima bila je u kakvom stanju će biti teren na stadionu Bilino polje. Do prije svega mjesec dana situacija nije bila baš obećavajuća jer stanje terena nije bilo najbolje, ali organizatori meča dali su maksimum da to poboljšaju.

U prethodnom periodu uopšte se nisu igrale utakmice na ovom terenu kako bi se travnjak uspio oporaviti i dovesti u red, te se pokazalo na kraju da je to bila dobra odluka.

Oglasi

Utakmica BiH - Island igra se sutra od 20:45 sati, a možete vidjeti i kako trenutno izgleda travnjak na Bilinom polju.

Stanje je znatno bolje nego prije nekoliko sedmica, te je jasno da će oba tima imati dobre uslove za sutrašnji meč.

Na fotografiji ispod možete vidjeti da teren na Bilinom polju nije bio u najboljem stanju prije svega mjesec dana. Tada se na ovom stadionu igrao meč osmine finala Kupa BiH između Čelika i Radnika.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon te utakmice odlučeno je da će Čelik ostale mečeve na kojima je domaćin igrati na Kamberovića polju kako bi se travnjak na Bilinom polju spremio za utakmicu bh. reprezentacije, te su na kraju taj plan uspjeli sprovesti u djelo.

Top Komentari

user1678193389
Pravi evropski Stadion RESPEKT Od RA81 MOSTAR
2 0
konjnakvadrat
Gledaj stadiončine bajo moj
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi