U Seriji A se nastavlja imenovanje trenera, sada je i Sarri blizu posla

Uzbudljivo na Apeninima

U Seriji A se nastavlja imenovanje trenera, sada je i Sarri blizu posla

A. Čaušević

Vjerovatno u niti jednoj evropskoj ligi nije imenovan toliki broj novih trenera kao što je to slučaj u Seriji A. 

Sve je počelo sa Joseom Mourinhom na dovođenje klupu Rome, zatim su to pratili Fiorentina s Gennarom Gattusom, Juventus s Maxom Allegrijem, te jutros Napoli.

Aurelio De Laurentiis je saopštio kako je Luciano Spalletti imenovan za novog trenera ekipe s juga Italije, a svoj angažman će početi 1. jula.

"Dobro došao Luciano, zajedno ćemo napraviti veliki posao", poručio je putem društvenih mreža kontroverzni predsjednik Napolija.

Od velikana s Apenina još dva kluba su potrazi za trenerima. Inter je ostao bez Antonija Contea, ali je na pravom putu da angažuje Simonea Inzaghija.

Oglasi

Inzaghi je jučer sa Giuseppeom Marottom i Pierom Aussiliom obavio višesatni razgovor. Pričao se o mnogim temama, prvenstvno o transfer pijaci obzirom na tešku finansijsku situaciju u milanskom klubu.

Zabijanjem mača u leđa Laziju i odlaskom u Inter Inzaghi je ostavio prazno mjesto na klupi Nebeskoplavih gdje će kako sada stvari stoje u sljedećoj sezoni sjediti Maurizio Sarri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sarri je minule sezone bio bez posla. Radi se o iskusnom treneru sa prepoznatljivom fudbalskom filozofijom i njegovo angažovanje bi bilo odličan posao za Lazio.

Claudio Lotito i Sarri će u nedjelju imati sastanak na kojim bi se trebali dogovorili svi detalji. Siniša Mihajlović i Nuno Espirto Santo su za sada rezervne opcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi