Poznati svi detalji: Kolašinac potpisuje za Fenerbahče

Pristao na smanjenje plate

Poznati svi detalji: Kolašinac potpisuje za Fenerbahče

E. Škorić

Sead Kolašinac će uskoro postati novi igrač Fenerbahčea.

Kolašinac je na izlaznim vratima Arsenala, koji je spreman pustiti bh. reprezentativca. Uveliko traju pregovori s Fenerbahčeom, a turski novinari tvrde da je već sve dogovoreno.

Navodi se da će Kolašinac potpisati ugovor na dvije godine uz opciju prodženja saradnje na dodatnih godinu dana.

On će u Istanbulu zarađivati 1,8 miliona eura, što znači da se odrekao dobrog dijela plate kako bi postao novi član slavnog turskog tima za koji nastupa i njegov prijatelj Mesut Ozil.

Arsenal je spreman bez odštete pustiti Kolašinca, kako bi se riješili njegovih plata, a isto namjerava uraditi i sa nekim drugim igračima na koje Mikel Arteta više ne računa.

U svakom slučaju, Kolašinac će nakon epizode u Schalkeu put Turske i tamo će s Fenerom pokušati da osvoji titulu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Transfer 28-godišnjek defanzivca u Fenerbahče je sinoć najavio i ekspert za transfere Fabrizio Romano.

"Potvrđeni su razgovori između Arsenala i Fenerbahčea o Seadu Kolašincu. Dva kluba su u kontaktu, ali dogovor još nije dovršen/potpisan. Kolašinac je među igračima koji će napustiti Arsenal zajedno s Torreirom, Willianom i Bellerinom", napisao je Romano.

Top Komentari

user1583752673
Bolje mu je bilo da je otisao u Union Berlin ovo je po meni korak unazad
2 0
Dzematlija
Nije los Fener, ali njemu se islo u Njemacku. Da Schalke nije ovako los i da nije ispao iz lige, msm da bi se tako skroz vratio. A malo ozbiljnije ekipe u BL poput Leverkusena vise nisu u opcijama. A interesovali su se prosle god za njega ako se ne varam.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi