Održana Skupština Nogometnog saveza TK, sazvana je mimo odredbi Statuta

Održana Skupština Nogometnog saveza TK, sazvana je mimo odredbi Statuta

O. Lekić
Teme:

Situacija u Nogometnom savezu Tuzlanskog kantona je iz dana u dan sve napetija, a glavni krivac, bar prema našim izvorima je prvi čovjek Saveza, Elmir Šećerbegović.

Nakon što na zadnje dvije skupštine Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona nije usvojen ni dnevni red, predsjednik Elmir Šećerbegović je odlučio da prvo sazove a onda i održi nestatutarnu skupštinu bez kvoruma.

Naime, na sjednici IO NSTK održanoj 04. maja donesena je odluka o održavanju skupštine dana 08. maja. Dakle, samo četiri dana kasnije, iako naši izvori tvrde da je jasno propisano Statutom da se Skupština zakazuje najmanje 30 dana prije održavanja. Također, da bi se Skupština održala mora na njoj biti prisutno najmanje 3/4 delegata, a na održanoj skupštini bilo je prisutno 16 od ukupno 30 delegata koliko broji Skupština.

"Nisam se pojavio na skupštini jer nisam dobio ni poziv ni materijale za skupštinu a od kolega sam saznao da nije sazvana u skladu sa Statutom", rekao nam je jedan od članova Skupštine.

Ovakav rad u NSTK ima za posljedice i nemile scene na terenima u TK o kojima smo nedavno svjedočili. Na utakmici u Dubokom Potoku između Ingrama i DSK-a suci su oštetili domaću ekipu, a gostima dosudili penal duboka U 110. minuti minute kod rezultata 1:1. No, ni to nije sve, odnosno domaći su naveli i da su dobili 10 žutih i dva crvena kartona. Nakon toga došlo je do nemilih scena, nezadovoljni suđenjem navijači domaće ekipe su pravdu uzeli u svoje ruke te su fizički napali sudije ovog meča i takve scene svakako ne želimo gledati na bh. terenima, pa ni onim na kojima se igraju utakmice nižeg ranga. 

Dodajmo, da naš izvor tvrdi da je ovome kolu prethodila i smjena dva člana sudijske komisije kako bi Sudijska komisija na čelu sa Nerminom Omerovićem i pojedinim članovima IO NSTK mogla pogodovati delegiranju što na kraju krajeva za posljedice ima ono što se dešavalo u Dubokom Potoku. U srijedu je vanredno kolo u 1.ligi NS TK i najava novih mešetarskih radnji Sudijske komisije.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Naš izvor tvrdi da pojedinim ekipama stižu prijetnje ako ne popuste prema scenariju koji je zamišljen da ih čekaju nove sudijske lakrdije, pa će biti zanimljivo ispratiti dešavanja u završnici prvenstva. 

Bilo kako bilo, očito je da u NSTK traje borba za pozicije uoči novih fudbalskih izbora koji će se održati iduće godine, kao i da NSTK na čelu sa Šećerbegovićem vodi ovaj Savez u sunovrat, a pojedini klubovi razmišljaju i o bojkotu nastavka prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi