Šećerović nakon samo godinu dana na slatkim mukama u Grčkoj

Nekadašnji igrač Željezničara

Šećerović nakon samo godinu dana na slatkim mukama u Grčkoj

S. Mlaćo

Povratak u Premijer ligu nakon kratke avanture u inozemstvu postao je gotovo normalna stvar za bh. nogometaše.

Mnogi se rekli bismo vrate i prije nego što odu, dok oni drugi nakon par nastupa shvate da nije 'to to', pa karijere oživljavaju na bh. nogometnim terenima, ponegdje i oranicama. Nažalost. Tako je bilo i ove zime, a tako će vjerovatno biti i u budućnosti, no postoji i izuzeci.

Adnan Šećerović definitivno jedan je od onih koji se ama baš nikako ne mogu dovesti u vezu sa onim gore nabrojanima, čak naprotiv. Dokaz je da u Premijer ligi ima 'materijala' i da nije sve tako crno, no za nešto više moraju se poklopiti mnoge stvari.

Šećerović je u grčku AEL Larissu stigao pred sami kraj 2018. godine i brzo postao neizostavni član grčkog superligaša. Rođeni Živiničanin sjajno se uklopio, a svojim kvalitetama, te borbenošću pri kojoj ne štedi ni sebe ni rivale, zauzeo je posebno mjesto kod navijača. Na sve to nisu imuni ni čelnici Larisse, pa su 28-godišnjem vezisti ovih dana ponudili novi ugovor na tri i pol godine, iako trenutni vrijedi još godinu i pol. Jasno su pokazali da ga i u budućnosti žele gledati u crvenom dresu, te bi dvije strane uskoro trebale za stol.

Najveće je to priznanje za jednog nogometaša, pa je Šećerović definitivno na slatkim mukama. Nastupa u veoma kvalitetnoj ligi, standarni je član tima koji je prvi dio završio na sjajnom petom mjestu, a ponuda za novi ugovor pored važećeg šlag je na tortu.

Proteklih dana u grčkim medijima pojavile su se i informacije da je novi selektor naše nogometne reprezentacije Dušan Bajević uživo gledao duel AEK-a i Larisse (3:0). Navodno je Bajević došao radi Ognjena Vranješa, a imao je priliku pogledati i Šećerovića koji je i pored poraza svog tima pružio kvalitetnu partiju.

Bajević je dugo radio u Grčkoj i više nego dobro poznaje kvalitete Super lige, a grčki mediji naveli su da je bi Šećerović tako ponovo mogao zaigrati za BiH. Prisjetili su se da je državni dres oblačio protiv Meksika 2018. godine, što je ujedno bio i njegovi debi za Zmajeve.

Potražite više informacija na temu Super League:

"Vidio sam to ovdje u novinama, ali moje je da nastavim igrati i raditi što bolje, a Bajević poznaje Super ligu“, kratko je kazao nekadašnji član Slavena, Slobode, Radnika, Mladosti, Željezničara za SportSport.ba.

Jedan dio karijere Šećerović je proveo i u Holandiji, gdje je kao mlad stekao iskustvo koje mu danas mnogo znači. Nastupao je za Rodu, Nijmegen, Maastricht...

Top Komentari

milivoje
Kakav li je klub gdje je on standardan,gluho bilo
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi