Seferović: U Izačić idemo po tri boda

Trener bugojanske Iskre za SportSport.ba

Seferović: U Izačić idemo po tri boda

Samir Mlaćo

Nakon što su jučer na svom stadionu savladali Vlašić sa 2:0, nogometaši bugojanske Iskre ponovo su lider na tablici Druge lige FBiH grupa Zapad nakon 12 odigranih kola. 

Bugojanci su protiv Vlašića uknjižili tri vrijedna boda, ma da nisu pokazali lepršavu igru, ali pobjedi  se ne gleda u zube pa su tako uz remi Borca u Bužimu i prestigli tim iz Izačića za jedan bod.

ž"Ja bih prije svega  čestitao svojim momcima na jednoj teškoj utakmici, a ja sam znao da ova utakmica neće biti nimalo laka. Samim tim da je teren u užasnom stanju i sama kontrola lopte usporavala je našu igru. Gdje god smo trebali da lopta ide brže mi smo bili u nekom deficitu. Vlašić se zatvorio, gledao iz kontre i polukontre da nešto napravi i po meni su moji momci odigrali korektno. U onoj želji i svemu nedostajalo je malo više golova", istakao je šef stručnog štaba Bugojanac Sead Seferović koji je se dotakao i narednog susreta njegovog tima sa drugoplasiranim Borcem iz Izačića.

"U Izačić idemo po tri boda i nama je svaka utakmica na nož. Idemo da osvjetlamo obraz te da se pokušamo u što boljem svijetlu i vratimo se sa tri boda. Nama je trebala ova utakmica sa Vlašićem da probije momke i da osjete samopouzdanje", kazao je Sead Seferović, šef stručnog štaba NK Iskra za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bod prednosti osim nad Borcem Iskra ima i nad cazinskom Krajinom, a upravo u naredna dva kola Bugojanci će odmjeriti snage sa ova dva tima. Vjerovatno će ovi dueli odlučiti i šampiona Druge lige FBiH grupa Zapad. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi