Šehić u sjajnoj formi: Na Otoku dolazimo rasterećeni, vjerujem da možemo do bodova

Radnik sezonu završava protiv jesenjeg prvaka

Šehić u sjajnoj formi: Na Otoku dolazimo rasterećeni, vjerujem da možemo do bodova

S. Mlaćo

Pred nogometašima Radnika je novi izazov. Tim iz Hadžića će na megdan jesenjem prvaku Olimpiku i definitivno nema šta da izgubi.

U Hadžićima vjeruju da će imati šta da pokažu i uspješno odu na zimsku pauzu.

Jedna od glavnih uzdanica Radnika svakako će biti Benjamin Šehić.

"Naravno da se nećemo predati. Sigurno da je Olimpik favorit, ali mi idemo na pobjedu, pa šta Bog da. Rasterećeni smo i vjerujemo da možemo do pozitivnog rezultata uz malo sreće", kaže Šehić za SportSport.ba.

Radnik je i dalje u teškoj situaciji, što govori tabela, no mnogo je to bolje u odnosu na dio sezone kada su bili zakovani za dno.

"Zaista smo bili u teškoj situaciji, tažila se ekipa čitavu polusezonu i mislim da je to to uz još par kvalitetnih pojačanja. Zadnjih 4-5 utakmica igramo zaista dobro i uspjeli smo se vratiti u igru za opstanak. Mlada smo ekipa, dosta momaka radi i studira, ali dajemo maksimum na terenu".

Šehić je ove polusezone upisao 11 nastupa i dodao četiri pogotka. Formu je potvrdio posebno u posljednja tri kola.

"U zadnje tri utakmice postigao sam isto toliko golova. Igra dobro, ali mora to još bolje. Naravno, čim ekipa igra bolje i ja sam bolji tako da ćemo nadam se nastaviti gdje smo stali".

Za sada je vezan za Radnik.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Tu sam sad za sad. Nikad se ne zna šta vrijeme nosi", dodao je 23-godišnji Šehić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Duel Olimpika i Radnika igra se sutra na stadionu Otoka sa početkom u 13:30 sati. Pravdu će dijeliti Benjamin Deljkovic iz Sarajeva sa pomoćnicima Edisom Trkljom i Alenom Gluhom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi