Selektor Armenije nakon debakla u Italiji mogao je uraditi samo jednu stvar

Khashmanyan odmah ponudio ostavku

Selektor Armenije nakon debakla u Italiji mogao je uraditi samo jednu stvar

E. Čaušević

Selekcija Armenije sinoć je doživjela vjerovatno najveću katastrofu u svojoj historiji porazom na gostovanju od Italije sa 9:1.

Armenija iza sebe ima veoma dobre kvalifikacije jer su uspjeli osvojiti deset bodova, te su do prije nekoliko kola imali dobre šanse čak da izbore plasman na Evropsko prvenstvo.

Međutim, Armenci nakon pobjede protiv BiH (4:2) prethodna četiri kola nisu uspjeli da slave. Nevjerovatan debakl doživjeli su sinoć u Palermu gdje ih je Italija pobijedila sa 9:1.

Selektor ove reprezentacije Abraham Khashmanyan izjavio je nakon meča da će već danas ponuditi ostavku jer je svjestan kakvu blamažu je doživjela njegova ekipa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Večerašnja utakmica nažalost oslikava trenutno stanje armenskog fudbala. Otkako sa došao na ovo mjesto rekao sam da nas čekaju i ovakve stvari. Preuzimam svu odgovornost i ovo je moja krivica. Ako tako misle u Savezu onda mogu dati ostavku već sutra. Iako imamo mladu ekipu sada nam ne ide ništa kako smo zamislili. Nema se šta mnogo reći nakon ovakvog poraza. Govorim istinu jer nemam šta da krijem", poručio je Khashmanyan.

Top Komentari

Mele
Vazno je da su nas nakantali, ostalo je stvarna slika koliko su jaki.. .Mi vodimo u Italiji, oni gube sa 9 komada, pa hebemti fudbal,,,,
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi