Selektor Finske nadmudrio Prosinečkog i poručio: Samo su nam jednom šutnuli na gol

Kanerva presretan

Selektor Finske nadmudrio Prosinečkog i poručio: Samo su nam jednom šutnuli na gol

M. Šljivak

Selektor Finske Markku Kanerva danas je potpuno nadmudrio Roberta Prosinečkog.

Njegovi momci su potpuno nadigrali indisponiranu selekciju Bosne i Hercegovine i na kraju su golovima Teemua Pukkija slavili sa 2:0.

Vidno zadovoljan je nakon utakmice bio selektor Finske.

"Odigrali smo veoma zrelu utakmicu. Drago mi je što smo navijačima poklonili pobjedu. Imali smo određenih problema sa povredama, ali ovaj tim je pokazao mentalnu snagu i uspjeli smo da u potpunosti nadoknadimo izostanke", istakao je selektor Finske.

Zatim se osvrnuo i na današnji meč i smatra da je pobjeda itekako zaslužena.

"Šutnili su nam jednom na gol... Dobro, Džeko je imao dobar pokušaj u finišu, ali mi smo imali sedam udaraca. Statistički gledajući, zaslužili smo pobjedu. Ponosan sam na igrače", ističe selektor Finske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sada se Finska okreće duelu protiv Lihtenštajna gdje će biti veliki favoriti.

"Večeras ćemo uživati u pobjedi, a od sutra kreće priprema za Lihtenštajn. Nećemo ih podcijeniti, to nisu lake utakmice, one ne postoje", dodao je Kanerva.

Top Komentari

Benjamingst
Bili na Ilidzi, malo se pilo, mama, tata, babo, nana, baba, dada, didp, kafane, baklave, kafa, secer, pite, bureci, grad, pusenje... malo trenirali, tecali cuvali se za odmora. Eto zasto su pucali 1 na gol....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi