Selektor Holandije naknadno pozvao zvijezdu Premier lige

Predomislio se u posljednji čas

Selektor Holandije naknadno pozvao zvijezdu Premier lige

Fudbalsku reprezentaciju Holandije naredne sedmice očekuju odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Selektor Oranja Dick Advocaat saopštio je spisak od 24 fudbalera na koja će računati na utakmicama sa Bjelorusijom i Švedskom, ali na njemu prvobitno nije bilo ime Virgila Van Dijka.

Fudbaler Southamptona i jedna od aktuelnih zvijezda Premier lige ipak je našao svoje mjesto u ekipi, s obzirom da se Advocaat u posljednji trenutak predomislio i ipak uputio poziv defanzivcu koji je ljetos bio blizu prelaska u Liverpool.

Advocaat se na taj potez odlučio nakon što je Van Dijk odigrao svih 90 minuta za svoj Southampton u porazu od Stokea (2:1) u subotu, a nije isključeno da ovaj fudbaler zauzme mjesto u prvoj postavi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Holandija će prvo u subotu igrati protiv Bjelorusije u gostima, a potom dočekati Švedsku tri dana kasnije. Trenutna situacija u grupi A je takva da su Holandiji prijeko potrebne obje pobjede, s obzirom da ova selekcija zauzima treće mjesto u grupi sa 13 bodova. Francuska ima 17, a Švedska 16 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti